Reis in beeld: The Real Rockies

bijgewerkt op do 18 okt 2018 8:25

Voor veel reisfanaten zijn de Rocky Mountains een droombestemming. Besneeuwde bergpieken, glasheldere meren, beren... We nemen je virtueel mee naar het hooggebergte met de 21-daagse auto- of camperreis ‘The Real Rockies’.

1. Seattle

Emerald City Seattle wordt omringd door rivieren, meren en bossen. Een (letterlijk) hoogtepunt is de Space Needle. Bezoek het observatiedek van deze 184 meter hoge toren voor een waanzinnig uitzicht over de stad. Een topattractie voor muziekliefhebbers is het Experience Music Project; een interactief museum over de Amerikaanse popmuziek én Seattle-legendes als Jimi Hendrix. Voor de lekkerste koffie ga je naar de Original Starbucks aan Pike Place Market; het allereerste koffiehuis van deze populaire keten.

Space Needle, Seattle Experience Music Project, Seattle

2. Vancouver

Het Canadese Vancouver biedt trekpleisters als Stanley Park, de Lookout Tower en het knusse Granville Island. De stad bestaat uit diverse districten, zoals het historische Gastown en het uitgestrekte Chinatown (‘Hongcouver’), waar je heerlijk kunt eten. Durfallen wagen zich op de Capilano Suspension Bridge, een lange hangbrug over een ravijn.

Stanley Park, Vancouver Capilano Suspension Bridge, Vancouver

3. Banff

Waar je dacht in Vancouver kennis gemaakt te hebben met besneeuwde bergen, sta je in Banff National Park pas écht in het hart van de Canadese Rockies. Helderblauwe meren als Peyto Lake en Moraine Lake maken van dit nationale park een droombestemming. Ook wie niet weg is van natuur zal vreugdekreetjes slaken op de Bow Valley Parkway. Wandeltip: Lake Agnes Trail (6,8 km) voor een indrukwekkend uitzicht op Lake Louise.

Moraine Lake, Banff Icefields Parkway

4. Jasper

Via de wonderschone Icefields Parkway rijd je vervolgens naar Jasper National Park. Gletsjers, kristalheldere meren en groene bossen domineren hier je uitzicht. Sla zeker de klaterende Sunwapta Falls en Athabasca Falls niet over. Wandelaars kunnen in Jasper terecht op meer dan duizend kilometer aan wandelpaden. Kijk goed om je heen voor wildlife, zoals herten, rendieren of beren en ga met de SkyTram de berg op voor een ongeëvenaard uitzicht.

Sunwapta Falls, Jasper Bighorn Sheep

5. Yellowstone National Park

Yellowstone National Park is voor veel reizigers een hoogtepunt. Bijzondere geologische verschijnselen zoals warmwaterbronnen en zwaveldampen verrassen iedere keer weer. Van het grote aantal geisers in Yellowstone is Old Faithful de ultieme trekpleister; eens in de anderhalf uur spuit er een krachtige stroom water en stoom de lucht in. Yellowstone verken je via de 8-vormige Grand Loop Road. Trek zeker drie dagen uit voor dit prachtige park!

Beer, Yellowstone Old Faithfull, Yellowstone

6. Denver

In de tijd van het Wilde Westen was Denver een nederzetting van goudzoekers. Tegenwoordig kunnen bezoekers van de Mile High City terecht in ‘LoDo’ voor gezellige straten met historische gebouwen. Voor indiaanse kunst ga je naar het Denver Art Museum. Net buiten Denver volg je de Mount Blue Sky Scenic Byway naar de 4.348 meter hoge bergtop, en geniet je van het uitzicht vanaf Lookout Mountain (waar Buffalo Bill begraven ligt). Eenmaal in Denver mag je Rocky Mountain National Park niet overslaan. Via de Trail Ridge Road - een van de hoogst gelegen wegen van Amerika - rijd je dwars door de ruige Rockies.

Capitool, Denver Snow Goat, Rocky Mountains

7. Rapid City en meer

De naam Rapid City zal niet bij iedereen een lichtje doen branden. Des te bekender zijn de bezienswaardigheden Mount Rushmore, Crazy Horse Memorial en Badlands National Park. In onze blog lees je meer over deze bezienswaardigheden in South Dakota

Custer State Park Badlands

Bekijk de details van deze reis

Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 15 juni, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan