Reis in beeld: rondreis Florida met kinderen

bijgewerkt op di 10 aug 2021 12:45

Maak een rondreis met je gezin door Florida! Deze staat is een droombestemming voor kinderen van acht tot tachtig. Denk aan een auto- of camperreis gevuld met parelwitte zandstranden bezaaid met schelpen, snorkelen tussen de tropische vissen en gillen in de achtbanen van Disney World… En dat alles met mooi weer, weinig kilometers én een relaxte sfeer. Reis mee met met deze familievriendelijke Florida-rondreis: Kids Go Florida!

Rondreis Florida

Florida met kinderen: Orlando!

Als je met je kinderen een Florida-rondreis maakt, mag je absoluut Orlando niet overslaan. Deze stad schreeuwt spanning en sensatie. Alleen al in Walt Disney World kun je je dagenlang vermaken. Ontmoet Mickey Mouse, bekijk Assepoesters kasteel en zet het op een gillen in een van de vele (thema)achtbanen en waterattracties. Ook Universal Studios staat garant voor plezier voor het hele gezin, of je nu houdt van Minions of Shrek. Hoogtepunt voor velen is de Wizarding World of Harry Potter. Koop een toverstaf bij Olivander in de Wegisweg, drink boterbier in de Drie Bezemstelen en ren door de muur op Perron 9 ¾, waar de Zweinsteinexpres voor je klaarstaat. Als je nog niet uitgespeeld bent, is er ook nog eens SeaWorld. En Legoland. Florida = Family Fun.

Seaworld in Orlando Achtbaan Orlando

Droomt jouw kind ervan om astronaut te worden?

Houston has a problem, Cape Canaveral gelukkig niet. Het ligt namelijk vlak bij het Kennedy Space Center: een van ‘s werelds grootste ruimtevaartcomplexen. Tijdens jouw rondreis door Florida met je kinderen, doe je ook jezelf een plezier met een bezoek! Bijzonder zijn de U.S. Astronaut Hall of Fame, de levendige IMAX-bioscopen en de raketten in Rocket Garden. Met een bustour ga je naar de lanceerplatforms, waar je met een beetje (veel) geluk de lancering van een NASA-raket ziet.

Cape Canaveral, Kennedy Space Center Cape Canaveral, Kennedy Space Center

Veelzijdig Miami

Waar het Art Deco Historic District volstaat met kleurrijke bouwwerken, ligt het populaire Miami Beach vol met kleurrijke badpakken. ‘Magic City’ Miami lijkt uit meerdere kleine steden te bestaan. Romantisch is Coconut Grove, met de Italiaanse villa Vizcaya Museum & Gardens als grootste publiekstrekker. Het oude Cuba proef je in Máximo Gómez Park (‘dominopark’) in Little Havana. Slenter vooral 's avonds over Ocean Drive om al die prachtige neon te bekijken!

activiteiten Miami, Florida
activiteiten Miami, Florida

Plezier voor de hele familie op de Florida Keys

Zet je snorkel op en leg je flippers maar klaar! Op de Florida Keys (Key Largo en Key West) barst het van de kleurrijke koraalriffen en tropische vissen. Bonuspunten voor de Overseas Highway die je dwars door de helderblauwe oceaan naar de zonovergoten eilandjes brengt. Je bepaalt zelf of je de Florida Keys bezoekt tijdens jouw rondreis met het gezin in Florida. Soms wordt de route net te lang en heb je net te weinig tijd. Onze reisadviseurs inventariseren de wensen van het hele gezin en kunnen jou adviseren over de leukste route en passende bezienswaardigheden.

Seven Miles Bridge, The Keys Snorkelen The Keys

Alligators spotten in de Everglades, wie durft?

Als jouw kinderen al iets ouder zijn, dan vinden ze dit vast een geweldige toevoeging op de Florida-reis: een airboat tour door de Everglades. Terwijl je met je airboat tussen de waterlelies dobbert, suizen Angry Birds tussen de mangrovebossen door en nadert een alligator de boot… Je beleeft het in de ‘rivier van gras’ die de Everglades heet.

Everglades Zuid Florida National Park Everglades

Zon, zee, strand

Je zou een hele vakantie kunnen doorbrengen op de aangename stranden van Naples. Het zachte witte zand wordt omringd door smalle duinen waarin aardige optrekjes verstopt zijn. Speur vanaf Naples Pier naar dolfijnen en schildpadden en bewonder de zonsondergang. Het welvarende Naples is een geliefde overwinteringsplaats voor de golfliefhebbers. Ongeveer een uur rijden noordelijker ligt het met schelpen bezaaide Sanibel Island. Fort Myers Beach is ook een enorm leuke plek om te verblijven. Vertel ons de wensen van jou en je kinderen, en we geven je een passend advies. Onze Florida-reizen zijn naar wens aan te passen.

Naples Beach Florida
Sanibel Island Florida

Een rondreis door Florida met kinderen

Wil jij met je gezin een rondreis in Florida maken? Kies hieronder hoe lang je wilt gaan en of je met een auto of camper wil reizen. Je kunt de route vervolgens naar wens aanpassen in de routeplanner! Je voegt gemakkelijk bestemmingen toe, verwijdert bestemmingen en maakt de route langer of korter.



  Kies auto of camper en aantal dagen

Deze autoreis brengt je bij de vele attractieparken en zandstranden van Florida. Kinderen van alle leeftijden kunnen genieten op de meest uiteenlopende plekken van de ‘Sunshine State’. Of je nu acht bent of tachtig: je kunt je vermaken tussen de geavanceerde techniek van Walt Disney World Epcot en de mooie natuur van de Everglades. Ook bezoek je onder andere Fort Myers, waar je met een kano prachtige natuurgebieden kunt ontdekken.

Miami, FloridaKey West, FloridaFort Myers, FloridaCape Canaveral, Florida
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan