Reis in beeld: Kids Go Florida

door Emma Broekhuizen za 26 nov. 2016 10:00 bijgewerkt op di 30 mrt. 2021 6:45

Florida is een droombestemming voor kinderen van acht tot tachtig. Denk aan parelwitte zandstranden bezaaid met schelpen, snorkelen tussen de tropische vissen en gillen in de achtbanen van Disney World… En dat alles met mooi weer, weinig kilometers én een relaxte sfeer. Reis mee met: Kids Go Florida!

Rondreis Florida

Orlando

Orlando schreeuwt spanning en sensatie. Alleen al in Walt Disney World kun je je dagenlang vermaken. Ontmoet Mickey Mouse, bekijk Assepoesters kasteel en zet het op een gillen in een van de vele (thema)achtbanen en waterattracties. Ook Universal Studios staat garant voor plezier, of je nu houdt van Minions of Shrek. Hoogtepunt voor velen is de Wizarding World of Harry Potter. Koop een toverstaf bij Olivander in de Wegisweg, drink boterbier in de Drie Bezemstelen en ren door de muur op Perron 9 ¾, waar de Zweinsteinexpres voor je klaarstaat. Als je nog niet uitgespeeld bent, is er ook nog eens SeaWorld. En Legoland.

Seaworld in Orlando Achtbaan Orlando

Cape Canaveral

Houston has a problem, Cape Canaveral gelukkig niet. Het ligt namelijk vlak bij het Kennedy Space Center: een van ‘s werelds grootste ruimtevaartcomplexen. Bijzonder zijn de U.S. Astronaut Hall of Fame, de levendige IMAX-bioscopen en de raketten in Rocket Garden. Met een bustour ga je naar de lanceerplatforms, waar je met een beetje (veel) geluk de lancering van een NASA-raket ziet.

Cape Canaveral, Kennedy Space Center Cape Canaveral, Kennedy Space Center

Miami

Waar het Art Deco Historic District volstaat met kleurrijke bouwwerken, ligt het populaire Miami Beach vol met kleurrijke badpakken. ‘Magic City’ Miami lijkt uit meerdere kleine steden te bestaan. Romantisch is Coconut Grove, met de Italiaanse villa Vizcaya Museum & Gardens als grootste publiekstrekker. Het oude Cuba proef je in Máximo Gómez Park (‘dominopark’) in Little Havana. Slenter vooral 's avonds over Ocean Drive om al die prachtige neon te bekijken!

activiteiten Miami, Florida
activiteiten Miami, Florida

Florida Keys

Zet je snorkel op en leg je flippers maar klaar! Op de Florida Keys (Key Largo en Key West) barst het van de kleurrijke koraalriffen en tropische vissen. Bonuspunten voor de Overseas Highway die je dwars door de helderblauwe oceaan naar de zonovergoten eilandjes brengt.

Seven Miles Bridge, The Keys Snorkelen The Keys

Everglades

Terwijl je met je airboat tussen de waterlelies dobbert, suizen Angry Birds tussen de mangrovebossen door en nadert een alligator de boot… Je beleeft het in de ‘rivier van gras’ die de Everglades heet.

Everglades Zuid Florida National Park Everglades

Naples

Je zou een hele vakantie kunnen doorbrengen op de aangename stranden van Naples. Het zachte witte zand wordt omringd door smalle duinen waarin aardige optrekjes verstopt zijn. Speur vanaf Naples Pier naar dolfijnen en schildpadden en bewonder de zonsondergang. Het welvarende Naples is een geliefde overwinteringsplaats voor de golfliefhebbers. Ongeveer een uur rijden noordelijker ligt het met schelpen bezaaide Sanibel Island.

Naples Beach Florida
Sanibel Island Florida

Op naar Florida!

Wil jij ook naar het tropische Florida? Kies hieronder hoe lang je wilt gaan en of je met een auto of camper wil reizen. Je kunt de route vervolgens naar wens aanpassen in de routeplanner!

Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!