Reis in beeld: Eastcoast Explorer

bijgewerkt op ma 22 jan 2018 10:03

Stel je voor: fietsen in Central Park, toeren over de Blue Ridge Parkway, wandelen in de Great Smoky Mountains, oude plantages bezoeken in Charleston en ontspannen aan de stranden van Florida. Zie jij dat wel zitten? Dan is de reis Eastcoast Explorer iets voor jou. Reis met ons mee langs de oostkust van de Verenigde Staten!

New York City

Welkom in de Big Apple, the City That Never Sleeps. New York zal je niet teleurstellen met haar vele bezienswaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan het Vrijheidsbeeld, Times Square en het 9-11 Memorial.

Tip: Ga na je bezoek aan New York City met de trein naar Washington DC. De treinrit duurt slechts 3,5 uur en je stapt in het centrum uit! Door met de trein te reizen, bespaar je op huurkosten en brandstof voor je auto of camper en je bespaart jezelf moeilijke parkeermanoeuvres. Wij kunnen de treintickets voor je reserveren.

New York Brooklyn Bridge in New York City

Washington DC

De hoofdstad van de Verenigde Staten is één groot openluchtmuseum. De belangrijkste bezienswaardigheden liggen aan de National Mall. De 'Mall' is geen winkelcentrum, maar een langgerekt park dat wordt omzoomd door presidentiële monumenten en gerenommeerde musea. De beroemdste musea zijn het National Air and Space Museum (met raketten!), het National Museum of American History (met de oorspronkelijke vlag!) en het National Museum of Natural History (met dinosaurusskeletten!). Het Witte Huis en het Capitoolgebouw bevinden zich ook aan de Mall. Vergis je niet in de afstanden; het is zo'n drie kwartier lopen van de ene naar de andere kant van de Mall. Zere voeten vermijden? Huur eens een fiets.

Witte Huis, Washington DC, hoofdstad van de USA

Smoky Mountains

Zodra je Washington DC hebt verkend, haal je je huurauto of -camper op om de natuur in te duiken. Al na een klein uur heten de bergtoppen van de Appalachen je welkom in Shenandoah National Park. Via de Skyline Drive trekt de prachtige natuur aan je voorbij. Onderweg kun je stoppen voor een wandeling. De Skyline Drive gaat over in de 750 kilometer lange Blue Ridge Parkway, die op zijn beurt eindigt in het Great Smoky Mountains National Park. In deze regio kun je je dagenlang vermaken met prachtige uitzichtpunten, watervallen en mooie wandelingen. Tip: huur in Great Smoky Mountains National Park een fiets bij de Cades Cove Campground om de Cades Cove-vallei te verkennen. Deze landelijke vallei staat vol historische gebouwen, watermolens en oude schuren. Er leven wilde kalkoenen, herten en zwarte beren.

Great Smoky Mountains Great Smoky Mountains National Park, Skyline Drive

Charleston en Savannah

Na een paar dagen in de natuur wachten de 'Sister Cities' Charleston en Savannah op je. Charleston is met zijn riante Antebellum-huizen en oude plantages statiger dan Savannah en biedt net wat meer bezienswaardigheden, waaronder Fort Sumter, Boone Hall Plantation en vliegdekschip USS Yorktown. Savannah wordt wel eens de 'bad girl' van de twee genoemd. Hier is meer te beleven op uitgaansgebied. Ook wemelt het in Savannah van de spookverhalen. De film Midnight in the Garden of Good and Evil is hier opgenomen, je kunt er Ghost Tours volgen en rondwandelen op oude begraafplaatsen. De Spaanse mossen geven Savannah een wat spooky uitstraling.

Plantage in Charleston, SC Savannah Georgia, Forsyth Park

Saint Augustine en Orlando

De laatste etappe van de reis brengt je naar Sunshine State Florida! Je maakt kennis met St. Augustine, een oudgediende. De stad werd in 1565 gesticht door de Spanjaarden en is daarmee de oudste continu bewoonde Europese plaats in de VS. Het Historic District is een groot openluchtmuseum, met geplaveide straten, gekostumeerde gidsen, paardenkoetsen en eeuwenoude gebouwen en monumenten. Van St. Augustine rijd je in ongeveer drie uur naar pretparkhoofdstad Orlando. Zeg Orlando en je zegt Disney, Universal en SeaWorld. Je kunt in Orlando je auto of camper inleveren en terugvliegen naar huis. Wil je meer van Florida zien, breid je route dan uit en lees verder.

Seaworld, Orlando, Florida

Afsluiter aan het strand

Aan de westkust van Florida en aan de Florida Keys liggen langgerekte witte zandstranden. Een ideale plek om je reis af te sluiten! Neem een duik in de heldere wateren, ga zwemmen met zeekoeien of dolfijnen, zoef met een airboat door de wildernis van de Everglades en geniet van de zonsondergangen. De laatste bestemming is ‘Magic City’ Miami, een bruisende stad met karakteristieke wijken. In Miami kun je - net als in Orlando - je auto/camper inleveren en op het vliegtuig stappen naar huis.

Everglades, Florida Ocean Drive, Miami

Zelf je route samenstellen

Wil jij ook zo'n gevarieerde reis maken? Bekijk een gedetailleerde routesuggestie voor een autoreis of camperreis. Wist je dat je elk routevoorbeeld heel gemakkelijk kunt aanpassen? Je kunt het aantal dagen aanpassen en eventueel een ander beginpunt kiezen (foto 1, klik erop om 'm te vergroten). Is de route nog steeds niet helemaal zoals je ‘m wilt hebben? Niet getreurd! Klik dan op 'Pas deze route aan' (links in beeld). De route wordt dan geopend in onze routeplanner, waar je 'm van A tot Z kunt aanpassen (foto 2). Je voegt in een handomdraai een extra dag toe in een bepaalde plaats en kunt plaatsen toevoegen en verwijderen.

Pas een reis aan Een routevoorbeeld aanpassen in de routeplanner

Reiskriebels?

Krijg je ook de reiskriebels van deze prachtige bestemmingen, maar kom je er niet helemaal uit? Onze reisadvsieurs helpen je graag met het kiezen van een regio en het uitstippelen van jouw route. Omdat zij vaak door Amerika en Canada reizen spreken ze uit ervaring en dus kunnen ze je perfect helpen bij het uitzoeken van een rondreis die bij jou past. Stuur je wensen naar onze reisadviseurs en we helpen je om de route te maken (en vast te leggen).

Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan