Philadelphia is World Heritage City

Als eerste stad in de Verenigde Staten is Philadelphia een World Heritage City geworden. De benoeming is op 11 november gevierd met een feestje in het Independence Visitors Center.

Join the club

Philadelphia maakt nu deel uit van een wereldwijd netwerk van ruim 260 steden die kennis met elkaar uitwisselen over het beheren en onderhouden van hun monumenten. In het verlengde daarvan ligt informatievoorziening aan het publiek en stimulering van het toerisme. Ze doen dit in de Organization of World Heritage Cities. Deze in 1993 opgerichte organisatie is gevestigd in Québec en staat los van Unesco en de World Heritage List, maar criterium om toegelaten te worden tot dit gezelschap is wel de aanwezigheid van een of meer monumenten op die lijst. In Philadelphia staat de Independence Hall sinds 1979 op de Werelderfgoedlijst. World Heritage Cities in Nederland zijn Amsterdam en de Beemster, in België Brugge en Brussel.

Independence Hall

Een bezoek aan Philadelphia is een duik in het verleden. De stad ademt geschiedenis en heeft veel bezienswaardigheden die alles te maken hebben met de Onafhankelijkheidsoorlog. In de Independence Hall werd in 1776 bijvoorbeeld de Onafhankelijkheidsverklaring getekend. Elf jaar later werd in dezelfde kamer (de Assembly Room) de grondwet getekend. In het Independence Visitor Center haal je gratis tickets voor een rondleiding door de kamers van de Independence Hall.

Independence Hall in Philadelphia, Pennsylvania De Assembly Room in Independence Hall

Liberty Bell

In het Liberty Bell Center vind je de vrijheidsklok die symbool staat voor de Amerikaanse onafhankelijkheid en vrijheid.

De Liberty Bellin Philadelphia, Pennsylvania USA

Old City Hall en Congress Hall

Rond 1790 zetelden de gemeenteraad en het Supreme Court in de City Hall. Van 1790 tot 1800 was Philadelphia tijdelijk de hoofdstad van de VS. Het Congres kwam samen in de Congress Hall. Presidenten George Washington en John Adams legden hier hun presidentiële eed af.

Old City Hall in Philadelphia, Pennsylvania Congress Hall, Philadelphia

Meer over Philadelphia

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan