Pacific Coast Highway

door Emma Broekhuizen do 29 okt. 2015 10:00

Met de Grote Oceaan aan je ene zijde en de beboste en rotsachtige heuvels van de Californische kust aan de andere, is Highway One een droom voor iedere reiziger. Highway One, ook bekend als de Pacific Coast Highway, strekt zich in Californië uit tussen San Francisco en Los Angeles. Het mooiste stuk van de route ligt tussen Carmel/Monterey en Morro Bay. We zetten de highlights voor je op een rijtje!

  • Waar: Carmel/Monterey - Morro Bay, Californië (VS)
  • Lengte: 198 kilometer
  • Beste reistijd: Altijd

1. Carmel & Monterey

In het historische stadje Monterey vind je sporen van het Spaanse koloniale verleden. Vanaf Fisherman’s Wharf kun je zeeleeuwen spotten en aan Cannery Row barst het van de eettentjes en (souvenir)winkels. Voor een ontmoeting met haaien, vissen en inktvissen koop je een ticket voor Amerika’s bekendste aquarium: Monterey Bay Aquarium. In het kunstzinnige Carmel vullen kleurrijke huisjes, schilders en kunstgalerieën de straten. De populairste attractie is de 17-Mile Drive over het Monterey-schiereiland. De rondrit duurt ongeveer twee uur en brengt je onder andere naar de fotogenieke Lone Cypress; een mooie plek om je selfiestick tevoorschijn te halen. De toegangsprijs tot het schiereiland is $10 per voertuig.

bezienswaardigheden Monterey Californie Mission Church in Carmel

2. Big Sur

Highway One voert je zuidwaarts door Big Sur; een uitgestrekt natuurgebied waar de fabelachtige kustlijn de ruige zee ontmoet en kolonies zonnende zeeleeuwen de stranden bevolken. Stop vooral bij de Bixby Bridge: hier schiet je de foto's die je in elke brochure tegenkomt. Het tropische paradijs Julia Pfeiffer Burns State Park bewonder je vanaf een uitkijkpunt aan de weg. Een korte wandeling biedt prachtig uitzicht op de McWay Falls, het azuurblauwe water in de baai en een haast Caribisch wit zandstrand. Alvast een tip voor reizigers met een camper: parkeer voor het staatspark en loop de laatste 500 meter. De weg naast het park is te smal om er een camper te parkeren.

Big Sur, Highway One Julia Pfeiffer Burns State Park

3. San Simeon

Na ongeveer 145 kilometer bereik je San Simeon en versmelt het rotslandschap met bossen vol torenhoge redwoods. Hier trekt het bizarre Hearst Castle de meeste toeristen aan. De 56 slaapkamers, 61 badkamers, een privé-dierentuin en twee zwembaden zijn nog maar een greep uit de collectie van dit ‘museum’. Hearst Castle werd gebouwd in opdracht van de steenrijke krantenmagnaat William Randolph Hearst, die er tot aan zijn dood in 1951 aan sleutelde. Ook een leuke bestemming is Piedras Blancas, waar je kennismaakt met een bende zeeolifanten.

Hearst Castle San Simeon San Simeon, zeeolifanten

Laatste tips

Het eindpunt van de lange kustweg is Morro Bay, dat eenvoudig te herkennen is aan Morro Rock. De tulband-vormige vulkanische rots ligt pardoes in het kleine haventje, is miljoenen jaren oud en lacht je toe vanuit de baai.

Er is zo veel te zien en te doen aan de Pacific Coast Highway dat je je er gemakkelijk een aantal dagen vermaakt. De meeste toeristen trekken twee dagen uit voor de rit van San Francisco naar Los Angeles. Een laatste tip: rijd Highway One bij voorkeur van noord naar zuid. Je kunt dan het makkelijkst de weg op en af draaien naar uitkijkpunten en parken langs de weg. Goede reis!

California Highway One Morro Bay Highway One
Meld je nu gratis aan voor de Reizigersbeurs @ Zwolle. Klik voor meer info!
7 maart: Infodag in Zwolle
Zuidwest-Amerika, West-Canada, Oost-Canada en Oost-Amerika!
Meld je gratis aan