Inreisvoorwaarden Canada COVID-19

door Onze redactie wo 21 jul. 2021 16:00 bijgewerkt op zo 25 sep. 2022 9:20

Op 1 oktober vervallen alle Canadese COVID-19 maatregelen, inclusief de vaccinatieverplichting, het verplichte gebruik van ArriveCAN en het random testen bij aankomst. Dit geldt bij binnenkomst via land, de zee en lucht. Ga altijd uit van de informatie op de officiële Canadese overheidswebsite.

Info Corona-virus Noord-Amerika

Hotels & faciliteiten

Op verschillende bestemmingen kan door hotels, restaurants en openbare gelegenheden een verschillend aanvullend beleid worden gevoerd aangaande mondmaskers. Daarnaast kampen veel hotels en restaurants met personeelsgebrek, het kan daarom zijn dat je niet overal de service krijgt die je gewend bent. In hotels kan je bijvoorbeeld gevraagd worden om niet elke dag gebruik te maken van de housekeeping.

Van de VS naar Canada over land en andersom

VS naar Canada: Steek je met de auto/camper de grens over naar Canada, dan gelden dezelfde regels voor binnenkomst per vliegtuig: per 1 oktober zijn er geen specifieke vereisten meer.

Canada naar VS: Voor de grensoversteek per auto/camper is geen test nodig, wel een vaccinatiebewijs (indien 18 of ouder) en een mondeling attest. Bekijk de regels op de website van US Customs & Border Protection. Je kunt de tool Travel Assessment op de site van het CDC gebruiken om dit te checken. Lees ook onze blog over inreisregels voor de VS

Terugreis Nederland

Voor mensen die naar Nederland reizen is het niet nodig om een test-, herstel- of vaccinatiebewijs te hebben. Voor iedereen die naar Nederland reist, is het advies om een zelftest te doen direct na aankomst en op dag 5.

Vragen, meer informatie en updates

Ga altijd uit van de officiële overheidswebsites. Die informatie is leidend. Kijk op de Canadese overheidswebsite. Kom je er niet uit, dan raden we je aan om contact op te nemen met de Canadese overheid. Gaan de vragen over de inreisvoorwaarden, dan kun je bellen naar 1-800-461-9999 of het contactformulier invullen van de Canada Border Services Agency.

Disclaimer

Aan deze blog kunnen geen rechten worden ontleend. Bovenstaande informatie is onder voorbehoud van wijzigingen en vormt slechts een samenvatting/vertaling van de informatie van de Canadese overheid. Tioga Tours BV aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van eventuele fouten in deze informatie. Wij besteden de grootste zorg aan onze informatie, maar regels kunnen veranderen. Je blijft te allen tijde zelf verantwoordelijk voor de juiste reisdocumenten, vaccinaties, covid-testen, et cetera. Kijk zelf op officiële pagina's zoals canada.ca voor de inreisvoorwaarden.

Wil of ga je naar West-Canada? Kom 7 januari langs voor een presentatie van Eagle Eye Adventures!
Meld je gratis aan
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan