Excursies kids Deep South & Florida

bijgewerkt op ma 14 aug 2023 9:30

Durf jij je tanden te zetten in alligatorvlees, te zwemmen met zeekoeien of in een duizelingwekkende achtbaan te stappen? Of vaar je liever door de moerassen, speur je graag naar haaientanden of ga je uit je dak bij het zien van de Spaceshuttle? Dan zit je helemaal goed in de Deep South van Amerika en zonnig Florida! Dit is onze top 10 excursies voor kids in Florida & Deep South.

Achtbaan Orlando, Florida

1. Varen door de moerassen - New Orleans

Wat is er nu gaver dan de mysterieuze moerassen rond New Orleans te verkennen met een boot? Bekijk van een veilige afstand hoe de moerasdieren vanachter het kreupelhout en de bemoste bomen naar je gluren. Maar pas op, er kan ook plotseling een alligator vanuit het troebele water opduiken!

Moerassen, bezienswaardigheden New Orleans

2. Rock ‘n’ Roll - Memphis

Ook als je niet bent opgegroeid met de muziek van The King of Rock ‘n’ Roll is een bezoekje aan Graceland in Memphis de moeite waard! Na de dood van Elvis Presley werd zijn huis omgebouwd tot een museum. Je kunt hier rondwandelen en Elvis z’n beroemde jumpsuits en pakken bewonderen. Kies je voor een uitgebreide VIP-tour? Dan betaal je meer, maar dan mag je wél een blik werpen op de privéjets en autos van Elvis, zoals de Pink Cadillac! Kaartjes voor Graceland kun je bij ons boeken.

Graceland, Memphis

3. Zwemmen met zeekoeien - Crystal River

Ze zien er een beetje lomp uit: deze magische onderwaterwezens. Gelukkig houden de zeekoeien (manatees) alleen maar van planten én ze zijn reuze nieuwsgierig. Het gave is: je kunt zomaar met deze vriendelijke reuzen zwemmen en snorkelen. Van november tot en met maart dobberen ze in het warme water van Crystal River, daarna zoeken ze de zee weer op. Bij een snorkelexcursie zijn een wetsuit, masker, snorkel en flippers inbegrepen. Wil je ook rond dobberen met zeekoeien? Bekijk hier de excursie zwemmen met zeekoeien.

Zwemmen met zeekoeien, Crystal River

4. Universal Studios - Orlando

Ben jij een filmfanaat of avonturier? Dan kun je helemaal uit je dak gaan in de Universal Studios in Orlando. Dit pretpark bestaat uit themaparken Islands of Adventure en Universal Studios Florida. In Islands of Adventure draait alles om achtbanen en mythische figuren. Hier kun je een kijkje nemen in de Wizarding World of Harry Potter en waan jezelf een tovenaarsleerling. Universal Studios is één grote filmstudio. Loop rond over een filmset, leer hoe een film wordt gemaakt en gil in snelle attracties als Revenge of the Mummy en E.T. Adventure.

Universal Studios, Orlando

5. Pret met Disney - Orlando

Het land van Mickey is natuurlijk Walt Disney World dat weer is onderverdeeld in vier pretparken: Magic Kingdom, Epcot, Hollywood Studios en Animal Kingdom. Daarnaast zijn er ook nog twee waterparken. Het beroemde sprookjeskasteel van Doornroosje staat in Magic Kingdom Park. In Epcot vind je heel veel landen in het klein en hier draait alles om de toekomst. Altijd al eens rond willen lopen op een filmset? Dat kan in Disney's Hollywood Studios, waar je meer leert over special effects, terwijl Disney's Animal Kingdom het grootste dierenpark ter wereld is.

Walt Disney World

6. SeaWorld - Orlando

Een bezoekje aan Seaworld in Orlando biedt de mogelijkheid om een glimp op te vangen van dolfijnen, haaien en zeeschildpadden. Als je naast je gewone ticket een 'Behind the scenes tour' boekt, ga je met een gids op ontdekkingstocht door het park die je laat zien hoe geredde zeekoeien en zeeschildpadden worden verzorgd. Bovendien heeft het park een gigantisch waterpretpark.

SeaWorld Orlando

7. Kennedy Space Center - Cape Canaveral

Astronauten in de dop opgelet! Het Kennedy Space Center is een van de grootste ruimtevaartcomplexen ter wereld waar je alles te weten komt over de Amerikaanse ruimtevaart. Neem net als André Kuipers plaats in de spaceshuttle en maak een tochtje in een vluchtsimulator. Er draaien gave IMAX-space films en je leert alles over de eerste maanlanding. In de Rocket Garden kun je van heel dichtbij raketten zien. Een bustour over het uitgestrekte terrein is bij de prijs inbegrepen. Hiermee rijd je onder andere langs de lanceerplatformen en het Apollo/Saturn V Center. Bekijk de excursie naar Kennedy Space Center.

Kennedy Space Center, Cape Canaveral

8. Kleuren en neon - Miami

Azuurblauw water, hagelwitte stranden en pastelkleurige lifeguard-huisjes: in Miami Beach kijk je je ogen uit! Als je Miami in sneltreinvaart wilt zien, is de hop-on hop-off bus reuze handig. Deze stopt bij alle bezienswaardigheden zoals het zee-aquarium, de haven voor grote cruiseschepen en bij Jungle Island. In deze kleine dierentuin kun je een papegaai aaien of een spelletje doen met een orang-oetan. Alles onder begeleiding natuurlijk. Hier vind je meer over de hop-on hop-off bus.

Hop-on hop-off Miami

9. Zoeven door de moerassen - Everglades

Houd je van snelheid én vind je het tof om dieren te spotten? Met een airboat zoef je over het water van de Everglades, een groot moerasgebied vol water en mangrovebossen. Kijk uit voor de alligators die op de loer liggen. Bekijk onze excursie met de airboat.

Airboat Everglades

10. Tuben in Kelly Park

Ten noordwesten van Orlando's stadscentrum ligt Kelly Park. De diverse natuurlijke bronnen maken dit gebied tot een sprookjesachtige omgeving met kristalhelder water. Je kunt in een band de heldere rivier af drijven ('tuben'), een leuke afwisseling van alle parken in de omgeving van Orlando. De banden kun je buiten het park huren en je betaalt een kleine entreeprijs.

Tuben in Kelly Park. Foto: Orange County Parks and Recreation

Bonus: Alligatorsnacks proeven - New Orleans

Ben jij niet bang voor een spannende snack? Zet dan je tanden eens in Bayou Swamp Food. Alleen voor avontuurlijk eters, want dit zijn namelijk hapjes gemaakt van alligatorvlees! Alligatorsnacks zijn er in de vorm van een burger, worstje of stukjes gefrituurde alligatorstaart (zoals op de foto). Waar? Op diverse plekken in New Orleans, zoals bij de French Market. Durf jij het aan?

Alligatorsnacks

Meer excursies

Vond je dit leuk om te lezen? Check dan onderstaande links voor nog meer inspiratie!

Wil je ook een excursie boeken bij je rondreis? Neem dan contact op met een van onze reisadviseurs in Zwolle en vraag naar de mogelijkheden.

Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 15 juni, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan