De National Mall in Washington DC

bijgewerkt op zo 8 apr 2018 9:00

Wie denkt dat we gaan shoppen, heeft het mis. Als het in Washington DC gaat over de 'Mall’, dan bedoelt men de National Mall. Dit is een groenstrook in het centrum waaraan de (presidentiële) monumenten en musea van het Smithsonian zich bevinden. Onze tips voor een dagje Mall (of twee)!

Jefferson Memorial Washington DC National Mall in Washington DC

Indeling van de National Mall

De National Mall is circa vier kilometer lang. Aan het ene uiteinde staat het Lincoln Memorial, aan het andere het Capitoolgebouw. Als je hieronder op de kaart kijkt, zie je dat de meeste monumenten aan de westelijke zijde liggen en de meeste musea aan de oostzijde - het Capitoolgebouw valt hier net buiten de kaart. Alle bezienswaardigheden lijken dicht bij elkaar te liggen, maar vergis je niet in de afstand.

Tip! Huur een fiets bij Union Station. Je verkent zo in één dag de hele National Mall en kunt als kers op de taart naar Arlington National Cemetery en het Pentagon. Als je toch op Union Station bent, koop dan meteen je lunchpakketje bij een van de eetstalletjes. Lekker én goedkoop. Op de Mall zijn namelijk niet veel eetgelegenheden.

Kaart van de National Mall in Washington DC
Verken per fiets Washington DC

Tour door het Capitoolgebouw

Een tour door het Capitoolgebouw is gratis. Om zeker te zijn van een plek dien je vooraf voor een bepaalde tijd je ticket te reserveren via www.visitthecapitol.gov. Wees ruim op tijd aanwezig, want de security is streng. Eten en drinken mogen niet mee naar binnen. Je hoeft je lunchpakketje gelukkig niet weg te gooien: deze kun je achterlaten in één van de kluisjes. Nu denk je vast: en hoe zit het met het Witte Huis? Een bezoek aan het Witte Huis is veel lastiger te regelen, maar niet onmogelijk. Je begint met het indienen van een verzoek via een senator. Hoe dat precies gaat? Google is your friend.

Het Capitoolgebouw Het Capitoolgebouw

De Mall van boven: Washington Monument

Om een beeld van de Mall te krijgen, kun je met de lift naar boven in het Washington Monument. Ook hiervoor kun je van tevoren je tickets (voor een bepaald tijdstip) bestellen. Tickets kosten circa drie dollar per persoon. Als je na je tour door het Capitoolgebouw niet per se alle tentoonstellingen wilt zien, kun je anderhalf uur na de start van je Capitool-rondleiding in het Washington Monument staan. Ben je in maart in Washington DC? Wie weet val je met je neus in de bloesem. De kersenbloesem (Cherry Blossom) hult de Amerikaanse hoofdstad in een roze gloed.

Washington Monument met cherry blossom Uitzicht vanuit het Washington Monument

Abraham Lincoln en Thomas Jefferson

Aan jou de keus: wat ga je nu doen? Als je het ons vraagt: bezoek in ieder geval het Lincoln Memorial en het Jefferson Memorial. Dit zijn de twee grootste monumenten aan de Mall.

Lincoln Memorial in Washington DC, ter ere van president Lincoln Jefferson Memorial in Washington DC

De musea van het Smithsonian: de Grote Drie

Aan de National Mall liggen de gerenommeerde musea van het Smithsonian Institution. Het zijn er zo veel dat je dagen – zo niet weken – nodig hebt om alles te bekijken. Vind je het lastig een keus te maken? Laat je voorlichten in het informatiecentrum in het prachtige Smithsonian Castle. Goed om te weten: de entree van alle musea van het Smithsonian is gratis! Dit is onze top drie.

1. National Museum of American History

Oude stoomlocomotieven, huifkarren, koetsen, klassieke auto’s, kanonnen, geweren, helikopters, de echte Star Spangled Banner... De complete geschiedenis van de Verenigde Staten wordt in dit museum uit de doeken gedaan. Zelfs leuk als je geen geschiedenisfanaat bent!

Tentoonstelling over vervoer in National Museum of American History, Washington DC Tentoonstelling over vakanties, National Museum of American History, Washington DC

2. National Air and Space Museum

Iedereen kijkt zijn of haar ogen uit in het National Air and Space Museum. Ruimtevaartuigen, raketten, gevechtsvliegtuigen en het vliegtuig van de gebroeders Wright bungelen aan de plafonds. Waan je Amelia Earhart en neem plaats in de cockpit van een Boeing.

National Air and Space Museum, maanlanding National Air and Space Museum, Amelia Earhart

3. National Museum of Natural History

Voor kinderen is het National Museum of Natural History een grote aanrader. Van opgezette dieren tot dinoskeletten, fossielen en mineralen: alles is er! Je herkent het interieur misschien wel uit de film Night at the Museum: Battle of the Smithsonian (ook bekend als Night at the Museum 2).

National Museum of Natural History, Washington DC National Museum of Natural History, Washington DC

Heb je deze musea al eens gezien, of wil je iets anders dan anders doen? Lees onze insider tips over bijzondere musea in Washington DC, zoals het spionagemuseum.


Arlington en het Pentagon

Heb je nog tijd en hoef je je fiets nog niet in te leveren? Zet dan koers naar nationale begraafplaats Arlington. Hier kun je onder andere het graf van de Kennedy’s bezoeken. Onderweg zie je ook het Pentagon, het hoofdkwartier van de Amerikaanse strijdkrachten. Hier kun je een monument bezoeken dat is opgericht voor de inzittenden van het vliegtuig dat er tijdens 9/11 crashte.

De graven van Arlington National Cemetery Het Pentagon in Washington DC

Washington DC by Night

De gebouwen aan de National Mall worden ’s avonds spectaculair verlicht. Als je je fiets al hebt teruggebracht, kun je de dag afsluiten met een wandeling of je rond laten rijden in een tourbus. Er zijn ook speciale nachtexcursies in Washington DC mogelijk!

Washington DC by Night

Wil jij naar Washington DC?

De hoofdstad van de VS is ideaal als stopover voordat je verder vliegt naar bijvoorbeeld Zuidwest-Amerika. Of als beginpunt van je rondreis door Oost-Amerika. Of zelfs als cityptrip! Je vliegt vanaf Amsterdam met United Airlines rechtstreeks en in iets meer dan acht uur naar Washington Dulles International Airport.

Op onze website vind je heel veel route-inspiratie. Je kunt alle routevoorbeelden naar wens aanpassen met onze routeplanner. Deze optie vind je in het submenu. Je kunt ook van A tot Z zelf een route bouwen met onze routeplanner.

  • Rondreis vanuit Washington DC met New York en de Niagara Falls: Eastern Charms
  • Rondreis vanuit Washington DC met Gettysburg, Philadelphia en Williamsburg: The Capital Region
Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 15 juni, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan