De beste kijktips voor Netflix

Geniet vanuit het comfort van je eigen huis van beelden over de hele wereld. Droom weg bij prachtige beelden over een droomreis van Alaska naar Argentinië. Laat je imponeren door de verhalen achter het succes van bekende personen, zoals Michelle Obama. Of raak sprakeloos van de gebreken in de samenleving, zoals bij de fout veroordeelde ‘Exonerated Five’. In deze blog: onze favoriete kijktips op Netflix over Amerika & Canada.

Kijktips van Tioga Tours

Expedition Happiness

In Expedition Happiness legt Felix Starck met zijn vriendin Selima Taibi (Mogli) en zijn hond Rudi een bijzondere reis af. Het hele Amerikaanse continent wordt afgereisd, van Alaska tot Argentinië. Dit gebeurt niet in een normale camper, maar in een schoolbus van dertien meter lang. De bus is speciaal voor deze reis omgebouwd door Felix en Selima tot een soort camper. Leuk om te weten: de soundtrack voor de documentaire bestaat volledig uit liedjes van Mogli.

National Parks Adventure

Voor de 100e verjaardag van nationale parken in Amerika werd er in 2016 de documentaire ‘National Parks Adventure’ uitgebracht. De documentaire brengt de duizelingwekkende schoonheid van de nationale parken naar je beeldscherm. Samen met drie avonturiers verken je de nationale parken van Amerika.

The Dawn Wall

The Dawn Wall volgt Tommy Caldwell en Kevin Jorgeson tijdens hun poging om de ‘Dawn Wall’ in Yosemite te beklimmen. Tijdens de documentaire kom je er al snel achter dat dit niet zomaar een klim is, het is een hoogtepunt in het leven vol obstakels van Tommy. In Kirgizië werd hij gevangen genomen door rebellen en verloor kort erna zijn wijsvinger. Nadat zijn huwelijk kapot liep, besloot hij om zich volledig te focussen op deze klim. Na zes jaar plannen en oefenen krijgt hun laatste poging wereldwijde aandacht. Gaat het ze lukken?

Tip: Free Solo is ook aan te raden, deze staat alleen niet op Netflix.

When They See Us + Oprah Winfrey Special

Een miniserie over een van de meest besproken misdaden in Amerika, de ‘Central Park Jogger Case’. De serie, die bij uitkomst gelijk al insloeg als een bom, vertelt het verhaal van de 'Exonerated Five'. Voordat de vijf mannen werden vrijgesproken stonden ze bekend als de 'Central Park Five'. Vijf jongeren zaten jarenlang onschuldig vast in de gevangenis door racisme, justitiële dwaling en machtsmisbruik. Ook om aan te raden is de special waar de producer, hoofdrolspelers en Exonerated 5 op bezoek gaan bij Oprah Winfrey.

‘Becoming’ over Michelle Obama & ‘Trump: An American Dream’

Voor de liefhebbers rondom het presidentschap staan er twee interessante documentaires op Netflix. ‘Becoming’ gaat over de voormalige ‘First Lady’ Michelle Obama. De camera’s volgen Michelle in haar leven na het Witte Huis terwijl ze haar levensverhaal vertelt. In de documentaire ‘Trump: An American Dream’ vertellen vrienden, bekenden en critici over de succesvolle zakenman en veelbesproken 45e president van Amerika: Donald Trump.

Quincy

De documentaire ‘Quincy’ gaat over de invloedrijke, legendarische Quincy Jones. Het is bijna onmogelijk om kort samen te vatten wat Quincy heeft gedaan, toch proberen we het. Quincy begon als jazzmuzikant, schreef en produceerde voor onder andere Frank Sinatra en Michael Jackson (Fly Me to the Moon & Thriller), gaf Will Smith een kans als ‘The Fresh Prince of Bel Air’ en hij ontdekte Oprah Winfrey en Whoopi Goldberg.

Our Planet

Een klein beetje valsspelen: Our Planet gaat over de hele wereld, maar Amerika en Canada komen meerdere keren terug in deze natuurdocumentaire. Our Planet, ingesproken door de welbekende Sir David Attenborough, laat je de meest adembenemende beelden zien van onze planeet. De miniserie is niet alleen gemaakt voor vermaak, maar vooral om mensen te motiveren om onze planeet te beschermen.

Medal of Honor

Acht afleveringen waarin elke aflevering het verhaal wordt verteld van een ontvanger van de ‘Medal of Honor’: de hoogste onderscheiding voor dapperheid die een Amerikaanse militair kan ontvangen. In elke aflevering kruip je in het hoofd van een andere held tijdens, wat wordt beschreven als, ‘de slechtste dag van hun leven’.

Win the Wilderness

Een huis in Alaska, kilometers van de dichtstbijzijnde weg vandaag. Het is voor velen een droom. In Win the Wilderness krijgen zes koppels de kans van hun leven om dit huis te winnen. Over zes afleveringen moeten de koppels laten zien wie de onvergeeflijke natuur van Alaska het best kan weerstaan. De huidige eigenaren van het huis kiezen het meest geschikte koppel, die vervolgens de huissleutel in ontvangst mag nemen.

The Last Dance (Michael Jordan)

Hoe bekend je ook bent met basketbal, de naam Michael Jordan zegt je ongetwijfeld iets. Hij wordt gezien als de beste basketballer ooit en is een van de grootste legendes in de sportwereld. In The Last Dance kom je alles te weten over Michaels carrière en zijn team de Chicago Bulls. Ook zijn er nog nooit eerder vertoonde beelden te zien van zijn laatste seizoen met de Chicago Bulls.

Bonus:

Dark Tourist

In Dark Tourist reist David Farrier de hele wereld over om ’s werelds meest ongewone, vaak griezelige, toeristische plekken te ervaren. Denk hierbij aan bijvoorbeeld dagtripjes naar het radioactieve Fukushima. In aflevering 3 & 8 is Amerika aan de beurt. David neemt onder andere deel aan twee tours over de moord op John F. Kennedy, waarbij elke tour een heel ander verhaal vertelt.

Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 15 juni, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan