Coronavirus Noord-Amerika

door Onze redactie do 12 mrt. 2020 10:34 bijgewerkt op wo 4 nov. 2020 11:34

De Verenigde Staten en Canada hebben een inreisverbod ingesteld voor 26 Europese landen, inclusief Nederland. De noodmaatregel is bedoeld om de uitbraak van het coronavirus in Noord-Amerika te beperken. Er is nog geen einddatum bekend. Ook de Nederlandse overheid raadt het af om op dit moment naar het buitenland te reizen. We begrijpen dat deze situatie rond het coronavirus tot veel zorgen en onduidelijkheid leidt met betrekking tot uw geplande reis. In deze blog lees je meer over onze werkwijze met betrekking tot annuleren van reizen.

Info Corona-virus Noord-Amerika

Wij bekijken de situatie dagelijks voor vertrek een maand later (tot nader order)

Wij bekijken dagelijks de situatie voor reizen met vertrek precies een maand later. Dit doen wij tot nader order: omdat de situatie zo snel verandert en erg onzeker is, behouden wij ons het recht voor om dit elk moment te wijzigen. Een reis wordt door ons geannuleerd indien de reis niet kan worden uitgevoerd. De reizigers wie het betreft, ontvangen van ons een bericht per mail. Op dit moment bieden wij reizigers van wie wij de reis annuleren, een Corona-voucher aan. Zo kunnen we er samen alles aan doen om elke reiziger toch de reis van zijn leven te bezorgen.

Corona-voucher
De Corona-voucher heeft dekking van Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Zo kan de reis op een later moment toch nog plaatsvinden én heeft de reissom SGR-dekking. De voucher heeft een geldigheid van één jaar, de reis moet plaatsvinden voor 31 december 2021. De voucher heeft de waarde van de aan ons betaalde reissom op het moment van annuleren. Als je recht hebt op deze voucher, ontvang je hem per mail. Lees de voorwaarden

Vertrek later dan één maand vanaf nu?

Wij bekijken de situatie dagelijks voor vertrek precies één maand later. Dit doen wij tot nader order en we behouden ons het recht voor om dit te wijzigen op basis van de actuele situatie. We vinden het erg vervelend dat we je op dit moment nog geen zekerheid kunnen geven en kunnen ons voorstellen dat je wilt weten waar je aan toe bent. Om je tegemoet te komen, hebben we in ieder geval besloten om de termijn voor de restantbetaling tijdelijk te verkorten naar uiterlijk vier weken voor vertrek (wij behouden ons het recht voor dit elk moment te wijzigen). Hieronder vertellen we wat op dit moment de mogelijkheden zijn met betrekking tot je reis. Je kunt je reis bijvoorbeeld op elk moment zelf annuleren of laten omboeken. Je kunt ook nog even afwachten, hoe lastig dat misschien ook is.

OPTIE 1: Je reis zelf annuleren
Op dit moment ziet het ernaar uit dat de reis uitgevoerd kan worden. Annuleren is daarom alleen mogelijk tegen de standaard-annuleringsvoorwaarden. Als je je reis nu annuleert, ben je een deel van je geld helaas kwijt. Aan de andere kant brengt dit misschien de gewenste gemoedsrust. Vraag ons gerust wat zelf annuleren voor jou zou betekenen. Zie ook de annuleringsvoorwaarden van de ANVR. en de aanvullende annuleringsvoorwaarden.

OPTIE 2: Afwachten / wachten op een (eventuele) Corona-voucher
Reizigers die van ons bericht ontvangen dat hun reis wordt geannuleerd, krijgen op dit moment een Corona-voucher met dekking van Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Zo kan de reis op een later moment toch nog plaatsvinden én vallen reeds gedane betalingen onder de SGR-dekking. Zie de link onderaan dit bericht voor meer informatie over de voucher. Wij mogen deze voucher volgens de op dit moment geldende regels tot 31 december verstrekken voor reizen die niet kunnen doorgaan vanwege het coronavirus. De situatie en maatregelen rond het virus veranderen snel: het behoort tot de mogelijkheden dat reizen weer uitgevoerd kunnen worden en je gewoon op reis kunt gaan. In dat geval mogen wij geen Corona-voucher verstrekken.

OPTIE 3: Je reis omboeken (in ieder geval mogelijk voor reizen met vertrek t/m 31 december)
De derde optie is misschien wel de veiligste en voordeligste optie: stay safe, travel later. We helpen je graag met het omboeken van je reis naar een later moment. Bijvoorbeeld dezelfde periode in 2021. Voordelen hiervan zijn dat campers nu relatief goedkoop zijn (vroeg boeken loont) en dat de SGR-garantie op je reis blijft bestaan. Je krijgt dus zekerheid, een stukje gemoedsrust én nieuwe voorpret. De grootste onzekerheid is de prijs van de vliegtickets; die prijs is meestal pas tien tot elf maanden van tevoren bekend. Vraag ons gerust om alvast te kijken wat er voor jouw reis mogelijk is. Omboeken is in principe mogelijk voor reizen met vertrek t/m 31 december 2020. Vertrek je later? Dan moet je misschien nog even geduld hebben.

Een extra noot over vliegtickets (indien bij ons geboekt)
Wij merken dat luchtvaartmaatschappijen onze klanten direct mailen over wijzigingen en annuleringen van hun vluchten. Heb je tickets bij ons geboekt en ontvang je een bericht van de luchtvaartmaatschappij, dan verzoeken we je met klem om eerst met ons contact op te nemen en zelf niets te doen. Als je direct zaken regelt met de luchtvaartmaatschappij, bestaat het risico dat wij niets meer met de tickets kunnen doen en je niet meer goed kunnen helpen.

We houden je up to date
Uiteraard houden we alle berichten nauwlettend in de gaten en informeren we jou direct zodra we uitsluitsel kunnen geven over jouw reis. Hoe vervelend het ook is, op dit moment moeten we je nog even vragen om je geduld en je begrip. Ons team staat voor je klaar, dus bel of mail gerust als je vragen hebt.

Garanties in Corona-tijd
Onzeker gevoel over jouw reis in 2021? Je boekt veilig met Tioga Tours. Vanaf 7 weken voor vertrek kun je gratis annuleren als de reisbestemming vanwege corona code oranje of rood heeft. De (aan)betaling wordt in dat geval volledig terugbetaald. Je loopt dus geen enkel risico bij een negatief reisadvies van de overheid.

Heb je vragen? Stel ze gerust!

We begrijpen dat de situatie rond het Coronavirus tot veel zorgen en onduidelijkheid leidt met betrekking tot je geplande reis. We snappen heel goed dat je je zorgen maakt en veel vragen hebt over bijvoorbeeld de SGR-voucher, annuleren en omboeken. Heb je vragen? Stel ze gerust. Wij staan met ons hele team voor je klaar om je zo goed en snel mogelijk te helpen.

Gerelateerde Infodagen

Infodag 12 dec 2020

Info & aanmelden


Meld je nu gratis aan voor de webinar over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!