Canada open voor gevaccineerde reizigers op 7 september 2021

door Onze redactie wo 21 jul. 2021 16:00

Als de situatie rond COVID-19 het toelaat, gaat op 7 september 2021 de Canadese grens open voor internationale toeristen. Over de voorwaarden zijn nog geen details bekend. Op 9 augustus 2021 opent Canada haar grenzen voor Amerikanen. Hieronder zetten we de regels op een rij die vanaf 9 augustus gelden voor Amerikanen die Canada willen bezoeken. Het geeft een idee van wat we kunnen verwachten als de grens op 7 september open gaat voor internationale reizigers. Bedenk dat deze regels kunnen wijzigen en dat de Canadese overheid ook kan besluiten de grens niet open te stellen op 7 september.

Info Corona-virus Noord-Amerika

Vereisten voor reizen naar Canada

Onderstaande voorwaarden zijn van toepassing op Amerikanen. Zij mogen vanaf 9 augustus naar Canada reizen. De intentie van de Canadese overheid is om de grens op 7 september te openen voor Europese reizigers. De kans is groot dat deze regels dan ook voor hen gaan gelden (geen garantie).

Amerikanen mogen naar Canada reizen indien ze volledig gevaccineerd zijn met door de Canadese overheid goedgekeurde vaccins en de laatste vaccinatie hebben gehad minstens 14 dagen voor binnenkomst in Canada. De goedgekeurde vaccins zijn de vaccins van Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca/COVISHIELD, en Janssen (Johnson & Johnson). Een combinatie van deze vaccins is toegestaan. Je moet bewijs van volledige vaccinatie kunnen tonen in het Engels, Frans of via een officiële vertaling (samen met het originele bewijs). NB: wij weten op dit moment nog niet hoe dit zit met onze Nederlandse vaccinatiebewijzen. Daarnaast gelden de volgende voorwaarden om toegelaten te worden tot Canada:

  • je hebt COVID-19 gerelateerde informatie elektronisch verstrekt via ArriveCAN (via de app of het webportal), waaronder bewijs van vaccinatie in het Engels, Frans of een officiële vertaling (tezamen met het originele bewijs). Dit wordt gecheckt voordat je aan boord gaat van een vliegtuig. Als je het bewijs van ArriveCAN niet op je telefoon en/of geprint kan tonen, word je niet toegelaten op de vlucht.
  • je voldoet aan alle pre-entry testvoorwaarden, waaronder een negatief testresultaat. Op dit moment houdt dit voor reizigers per vliegtuig onder meer in dat iedereen van vijf jaar en ouder een negatief testresultaat moet tonen dat niet ouder is dan 72 uur voor de geplande vertrektijd van het vliegtuig. Een antigeentest is niet geldig, een PCR-test wel.
  • je bent asymptomatisch bij aankomst (er wordt geen temperatuurcheck meer gedaan)
  • je kunt overal en altijd een papieren versie of digitale kopie tonen van je vaccinatiedocumenten in het Engels of Frans of een gecertificeerde vertaling samen met het origineel. Overheidsmedewerkers kunnen hier altijd naar vragen
  • alle reizigers moeten een quarantaineplan kunnen tonen en daadwerkelijk in quarantaine gaan, als zij niet voldoen aan bovenstaande vereisten. Daarnaast moet elke reiziger de COVID-19 maatregelen volgen, zoals een mondmasker dragen in publieke gelegenheden een altijd een kopie van hun vaccinatiebewijs en testresultaten kunnen tonen, alsmede een lijst van bezochte locaties en nauwe contacten, tot en met 14 dagen na aankomst in Canada. Op luchthavens en aan boord van vluchten zijn mondmaskers verplicht (enkele uitzonderingen daargelaten), ongeacht vaccinatiestatus.

Regels voor ongevaccineerde volwassenen en kinderen

Indien je als Amerikaans staatsburgen / permanente inwoner niet volledig gevaccineerd bent en 12 jaar of ouder bent, moet je in aanvulling op bovenstaande vereisten, 14 dagen in quarantaine. Je laat je testen op dag 1 en dag 8. Voor kinderen tot 12 jaar die niet gevaccineerd zijn, maar van wie de mede-reizigers (zoals ouders, stiefouders, voogd, begeleider) volledig gevaccineerd zijn en voldoen aan de inreisvoorwaarden, geldt dat zij niet 14 dagen in quarantaine hoeven. Voor hen gelden wel strikte gedragsregels, waaronder het vermijden van groepen. Zij moeten zich wel laten testen op dag 1 en dag 8. De komende dagen volgt meer informatie hierover.

Als je niet voldoet aan de vereisten

Dan word je de toegang tot Canada ontzegd. Je kunt niet aan boord van je vlucht en/of krijgt een boete bij aankomst.

Overige zaken

  • Als je volledig gevaccineerd bent, is een test bij aankomst niet nodig, tenzij je willekeurig wordt geselecteerd voor een test bij aankomst. Dit wordt gedaan om het virus te monitoren en om nieuwe varianten te identificeren.
  • Als je om medische redenen niet volledig gevaccineerd bent, zul je een aangepast quarantaineplan moeten volgen. Informatie hierover volgt.

Meer informatie

Op de Canadese overheidswebsite vind je meer informatie over de opening van de grenzen en de vereisten voor reizigers. Wij hebben niet meer informatie dan de informatie die via dit officiële kanaal te vinden is. We verwachten dat de komende dagen meer bekend wordt over de exacte vereisten en over de voorwaarden die gaan gelden voor internationale toeristen.

Disclaimer
Bovenstaande informatie is onder voorbehoud van wijzigingen. Tioga Tours BV aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van eventuele fouten in deze informatie en er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Je bent zelf verantwoordelijk voor de juiste reisvoorbereiding en de benodigde documenten.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!