Campings in winters West-Canada

Kamperen onder een fonkelende sterrenhemel, met warme chocolademelk in je camper en alleen rust en stilte om je heen: maak kennis met West-Canada in de winter. Zo zag je deze populaire regio nog niet eerder. Reis met je camper naar een aantal van de mooiste plekken, zoals natuurparken Jasper en Banff. Kies onderweg uit tal van winterse activiteiten, van skiën in de verse poedersneeuw tot wandelen over de bodem van een bevroren Maligne Canyon. Ga jij het avontuur aan met de camper? Dan vind je hieronder een aantal campings waar je kunt verblijven in de winter in West-Canada.

Banff

De eerste camping in de buurt van Banff ligt op loopafstand van het stadje en is Tunnel Mountain Village II campground. Deze plek is een logische eerste keuze vanwege de nabijheid van Banff zelf, een handige shuttle-bus en de diverse voorzieningen die op de campground aanwezig zijn. Je beschikt hier niet over een full hook-up, maar wel elektriciteit.

Lake Louise

Zit de bovengenoemde camping vol, dan kun je ook nog uitwijken naar de Lake Louise Campground, zestig kilometer buiten Banff. De camping ligt centraal in het Lake Louise-gebied en wordt omringd door een groot aantal wandelpaden en interessante activiteiten. Afhankelijk van je voertuig zijn er twee gedeeltes waar je een campingplek kunt boeken. Kies bij het reserveren voor de hard-sided campground. Alle campings zijn gedeelde dubbele plaatsen en worden onderhouden met 15-30-50 ampère. Er is een sanitaire dumpplaats en sommige plekken hebben een vuurplaats. Het ligt ook om de hoek van de mooiste weg ter wereld: de Icefields Parkway.

Campings in winters West-Canada Campings in winters West-Canada

Jasper

Op elf minuten rijden van het stadje Jasper ligt Wapiti Campground. Er zijn veertig plekken met elektriciteit beschikbaar, toiletten, douches en drinkwater. Er is geen sanitaire dumpplaats. Je hoeft geen plek te reserveren, de plekken zijn beschikbaar op a first-come, first-served basis.

Calgary

Twintig minuten rijden van de stad Calgary ligt Mountain View Campground. Op ongeveer drie kwartier rijden van Calgary ligt de iets groenere McLean Creek Campground. Er zijn aansluitingen voor elektriciteit, er is een sanitaire dumpplaats en sommige plekken hebben een vuurplaats. Het water wordt in de winter afgesloten. Op ruim een uur buiten Calgary ligt Mount Kidd RV Park. Deze biedt in de winter een plek met elektrische aansluiting. In de buurt ligt ook Fisher Creek Campground met enkel fire-pits en toiletten als voorzieningen.

Campings in West-Canada

Whistler

Dichtbij het charmante stadje Whistler ligt Riverside RV Resort, een camping die je in de winter zelfs van alle gemakken voorziet. Je hebt hier onder andere directe toegang tot de Valley Trail, waardoor je toegang hebt tot het uitgebreide netwerk van langlaufroutes van Whistler.


Lees ook

Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 15 juni, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan