Campings annuleren vanwege COVID-19

door Onze redactie vr 15 mei 2020 8:30 bijgewerkt op wo 3 jun. 2020 9:18

Gaat jouw camperreis niet door vanwege COVID-19? Vergeet dan niet je campings te annuleren. Vaak kan dit gratis of tegen betaling van een kleine cancellation fee. In deze blog geven we je informatie over de annuleringsvoorwaarden van de grootste campingorganisaties, waaronder de National Park Service, Parks Canada en KOA. Ook vind je hier linkjes naar betrouwbare en actuele informatie. Onderaan de blog staat een voorbeeld-mail om naar commerciële campings te sturen die je graag wilt annuleren. Heb je bij ons het campingpakket geboekt voor West-Canada, dan is deze informatie voor jou niet van toepassing.

Info Corona-virus Noord-Amerika

Campings annuleren in Amerika

Nationale parken: De National Park Service annuleert jouw geboekte camping indien de overnachting als gevolg van een sluiting niet kan doorgaan. Je ontvangt dan automatisch een mail en krijgt je geld terug. Maar let op: bijna alle campings zijn sinds half mei alweer open. Je moet dan zelf je camping annuleren en daaraan zijn kosten verbonden. Annuleren doe je door in te loggen bij Recreation.Gov en je boekingen erbij te zoeken. Er worden tien dollar servicekosten per annulering in rekening gebracht. We raden je aan om deze regels regelmatig te checken, omdat er duidelijk wordt aangegeven dat de regels onderhevig zijn aan verandering.

Staatsparken: Er kunnen per staat verschillende regels worden opgelegd. Heb je een reservering gemaakt via ReserveAmerica.com en is je camping dicht als gevolg van het Corona-virus, dan hoef je niets te doen en krijg je je geld teruggestort op je creditcard. Per mail ontvang je een bericht hierover. Wil je niet afwachten en alvast zelf annuleren? Log dan in bij ReserveAmerica.com en zoek je boekingen erbij. Bij zelf annuleren worden er kosten in rekening gebracht, dit kan variëren van circa 6 tot 10 dollar per reservering.

KOA-campings: Bij KOA zijn de meeste campings open. Neem contact op met je camping indien je niet kunt reizen als gevolg van COVID-19. De kans is groot dat je je geld terugkrijgt en geen annuleringskosten betaalt, mits je minimaal 24 uur voor aankomstdatum annuleert (geen garantie!).

Commerciële/particuliere campings: Kijk op de website van jouw camping voor meer informatie. Commerciële campings sturen meestal niet uit zichzelf een bericht over annuleren. Er kunnen specifieke regels per camping zijn. Wil je annuleren? Zoek dan de bevestiging in je mailbox en reageer daarop. Onderaan deze blog staat een voorbeeldtekst voor annuleren van je camping.

Handige linkjes voor campings in de VS

  • Uitgebreid overzicht gesloten campings in nationale parken, staatsparken en commerciële campings
  • Cancellation policy van Recreation.Gov (campings nationale parken).
  • Cancellation policy van Reserve America (voornamelijk staatsparken).
  • Campingreserveringen bij een KOA. Bekijk de status van jouw KOA-camping. De meeste campings zijn gewoon open. Op de genoemde pagina staat een lijst met campings die gesloten zijn.

Campings annuleren in Canada

Nationale parken: Alle campingboekingen in nationale parken met aankomst t/m 21 juni worden door Parks Canada automatisch geannuleerd. Deze datum kan wijzigen, houd de website (link hieronder) in de gaten. Je krijgt bij annulering door Parks Canada een full refund en hoeft zelf niets te doen. Is jouw aankomst ná 21 juni en wil je annuleren? Log dan in bij Parks Canada en zoek je boekingen erbij. Ook nu worden er géén annuleringskosten in rekening gebracht. De verwerking zal enige tijd in beslag nemen; het kan twee a drie weken duren voordat het geld op je rekening is teruggestort.

Provincial Parks: Het beleid van de Provincial Parks verschilt per provincie. Kijk dus altijd op de pagina van de provincial parks.

BC Parks (Discover Camping): Deze informatie gaat over de campings in de provinciale parken in British Columbia (West-Canada). Bij BC Parks gaan de meeste campings op 1 juni weer open. Je krijgt automatisch je geld terug voor reserveringen t/m 31 mei. Heb je een camping geboekt voor later in 2020? Dan moet je deze vóór 15 juni annuleren. Een nieuwe camping boeken voor dit jaar kan helaas ook niet meer:
Bestaande boekingen (heel 2020): Discover Camping geeft aan dat zij de rest van het 2020-seizoen voorrang geven aan inwoners van de provincie. Zij roepen reizigers van buiten de provincie op om hun reeds geboekte campings te annuleren: bestaande reserveringen met aankomst vanaf 1 juni kunnen op dit moment gratis worden geannuleerd indien je dat vóór 15 juni doet door het Call Centre te bellen (klik hier voor meer info). Aan het bellen zijn kosten verbonden, waaronder verwerkingskosten van vijf Canadese dollar. Annuleer je 15 juni of later, dan gelden de standaard annuleringsvoorwaarden.
Nieuwe boekingen (heel 2020): 'New reservations made after May 25th found to be made by non-BC residents will be subject to immediate cancellation without refund.' Het heeft dus geen zin om in 2020 nieuwe boekingen te maken bij BC Parks. Zodra men ziet dat je niet in BC woont, wordt je boeking geannuleerd en heb je geen recht op geld terug.

Commerciële/particuliere campings: Kijk op de website van jouw camping voor meer informatie. Commerciële campings sturen meestal niet uit zichzelf een bericht over annuleren. Er kunnen specifieke regels per camping zijn. Wil je annuleren? Zoek dan de bevestiging in je mailbox en reageer daarop. Onderaan deze blog staat een voorbeeldtekst voor annuleren van je camping.

Handige linkjes voor campings in Canada

Voorbeeldtekst annuleren commerciële campground

Onderstaande informatie geldt alleen voor commerciële/private campgrounds. Als jouw reis niet kan doorgaan vanwege het Corona-virus, raden we je aan om z.s.m. contact op te nemen met de geboekte campings. Kijk eerst op de website van jouw camping of er iets is geschreven over annuleringen vanwege COVID-19. Kijk ook op de website en/of in je bevestigingsmail wat de annuleringsvoorwaarden zijn. Er is nooit garantie dat de camping jou je geld terugbetaalt, helemaal niet als zij gewoon geopend zijn. Onderstaande mail kun je gebruiken om te proberen je geld terug te krijgen.

Dear sir, madam,

We have made a reservation (# hier je reserveringsnummer) at your campground for (hier je aankomstdatum MM/DD/YYYY) untill (hier je vertrekdatum MM/DD/YYYY). Due to COVID-19, our flight from the Netherlands has been cancelled. Is it possible to cancel our reservation free of charge?

We hope to hear from you soon. Best regards,

(je naam)

Meld je nu gratis aan voor de Reizigersbeurs @ Zwolle. Klik voor meer info!
7 maart: Infodag in Zwolle
Zuidwest-Amerika, West-Canada, Oost-Canada en Oost-Amerika!
Meld je gratis aan