Campings annuleren vanwege COVID-19

door Onze redactie vr 15 mei 2020 8:30 bijgewerkt op ma 3 aug. 2020 10:08

LET OP - DEZE BLOG BEVAT INFORMATIE OVER RESERVERINGEN IN 2020. DE INFORMATIE IS VEROUDERD EN NIET MEER BIJGEWERKT
Gaat jouw camperreis niet door vanwege COVID-19? Vergeet dan niet je campings te annuleren. Vaak kan dit gratis of tegen betaling van een kleine cancellation fee. In deze blog geven we je informatie over de annuleringsvoorwaarden van de grootste campingorganisaties, waaronder de National Park Service, Parks Canada en KOA. Ook vind je hier linkjes naar betrouwbare en actuele informatie. Onderaan de blog staat een voorbeeld-mail om naar commerciële campings te sturen die je graag wilt annuleren. Heb je bij ons het campingpakket geboekt voor West-Canada, dan is deze informatie voor jou niet van toepassing.

Info Corona-virus Noord-Amerika

Campings annuleren in Amerika

Nationale parken: De National Park Service annuleert jouw geboekte camping indien de overnachting als gevolg van een sluiting niet kan doorgaan. Je ontvangt dan automatisch een mail en krijgt je geld terug. Maar let op: bijna alle campings zijn sinds half mei alweer open. Als jouw camping gewoon open is, moet je zelf je camping annuleren. Daaraan zijn kosten verbonden. Annuleren doe je door in te loggen bij Recreation.Gov en je boekingen erbij te zoeken. Er worden tien dollar servicekosten per annulering in rekening gebracht. We raden je aan om de cancellation policy van Recreation.Gov regelmatig te checken, omdat er duidelijk wordt aangegeven dat de regels onderhevig zijn aan verandering.

Staatsparken: De regels kunnen per staat verschillen. Heb je een reservering gemaakt via ReserveAmerica.com en is je camping dicht als gevolg van het Corona-virus, dan hoef je niets te doen en krijg je je geld teruggestort op je creditcard. Je krijgt bericht hierover per mail. Wil je zelf annuleren? Log dan in bij ReserveAmerica.com en zoek je boekingen erbij. Bij zelf annuleren worden er kosten in rekening gebracht, dit kan variëren van circa 6 tot 10 dollar per reservering. Bekijk de cancellation policy van Reserve America (niet alle staatsparken vallen hieronder!)

KOA-campings: Bij KOA zijn de meeste campings open. Neem contact op met je camping indien je niet kunt reizen als gevolg van COVID-19. De kans is groot dat je je geld terugkrijgt en geen annuleringskosten betaalt, mits je minimaal 24 uur voor aankomstdatum annuleert (geen garantie!).

Commerciële/particuliere campings: Kijk op de website van jouw camping voor meer informatie, want er kunnen specifieke regels per camping zijn. Commerciële campings sturen meestal niet uit zichzelf een bericht over annuleren. Wil je annuleren? Zoek dan de bevestiging in je mailbox en reageer daarop. Onderaan deze blog staat een voorbeeldtekst voor het annuleren van je camping.

Handige linkjes voor campings in de VS

Campings annuleren in Canada

Nationale parken: Alle campingboekingen in nationale parken met aankomst t/m 4 november worden door Parks Canada automatisch geannuleerd en gerefund. Deze datum kan wijzigen, houd de website van Parks Canada in de gaten of kijk bij de veelgestelde vragen over Covid-19. Je krijgt bij annulering door Parks Canada een full refund en hoeft zelf niets te doen. Is jouw aankomst ná 5 oktober en wil je annuleren? Log dan in bij Parks Canada en zoek je boekingen erbij. Heb je je boeking vóór maart 2020 gemaakt, dan krijg je een full refund. Soms dien je eerst een cancellation fee te betalen, die later weer wordt teruggestort. Parks Canada geeft aan dat hun systeem er (nog) niet op is ingesteld om alle kosten automatisch te vergoeden. Wanneer je je reserveringen hebt geannuleerd en hiervoor hebt betaald, zal iemand van het reserveringsteam handmatig de terugstorting regelen. Dit kan twee tot drie weken in beslag nemen. Je hoeft hiervoor niets te doen. Neem wel even contact op met Parks Canada als je na drie of vier weken je geld nog niet terug hebt.

Provincial Parks: Het beleid van de Provincial Parks verschilt per provincie. Kijk op de pagina waar je je reservering hebt gemaakt voor informatie over annuleren.

BC Parks (Discover Camping): De onderstaande informatie gaat over campings in de provinciale parken in British Columbia (West-Canada). Bij BC Parks krijg je automatisch je geld terug voor reserveringen t/m 31 mei. BC Parks vermeldt op hun pagina dat zij de rest van het 2020-seizoen voorrang geven aan inwoners van de provincie. Ze roepen reizigers van buiten de provincie op om hun reeds geboekte campings te annuleren. Aan het bellen naar het callcenter zijn kosten verbonden, waaronder verwerkingskosten van vijf Canadese dollar. Bovendien is het voor non-residents niet mogelijk om voor 2020 nieuwe reserveringen te maken: 'New reservations made after May 25th found to be made by non-BC residents will be subject to immediate cancellation without refund.' Zodra men ziet dat je niet in BC woont, wordt je boeking geannuleerd en heb je geen recht op geld terug.

Commerciële/particuliere campings: Kijk op de website van jouw camping voor meer informatie. Commerciële campings sturen meestal niet uit zichzelf een bericht over annuleren. Er kunnen specifieke regels per camping zijn. Wil je annuleren? Zoek dan de bevestiging in je mailbox en reageer daarop. Onderaan deze blog staat een voorbeeldtekst voor annuleren van je camping.

Handige linkjes voor campings in Canada

Voorbeeldtekst annuleren commerciële campground

Onderstaande informatie geldt alleen voor commerciële/private campgrounds. Als jouw reis niet kan doorgaan vanwege het Corona-virus, raden we je aan om z.s.m. contact op te nemen met de geboekte campings. Kijk eerst op de website van jouw camping of er iets is geschreven over annuleringen vanwege COVID-19. Kijk ook op de website en/of in je bevestigingsmail wat de annuleringsvoorwaarden zijn. Er is nooit garantie dat de camping jou je geld terugbetaalt, helemaal niet als zij gewoon geopend zijn. Onderstaande mail kun je gebruiken om te proberen je geld terug te krijgen.

Dear sir, madam,

We have made a reservation (# hier je reserveringsnummer) at your campground for (hier je aankomstdatum MM/DD/YYYY) untill (hier je vertrekdatum MM/DD/YYYY). Due to COVID-19, our flight from the Netherlands has been cancelled. Is it possible to cancel our reservation free of charge?

We hope to hear from you soon. Best regards,

(je naam)

Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!