Bizarre plaatsnamen in Amerika en Canada

bijgewerkt op di 25 okt 2022 10:10

Boring, Why, No name, Placentia en Slaughter Beach. Denk jij ook aan drankjes, bloederige gebeurtenissen of bijzondere gerechten? Nee, dit zijn bizarre plaatsnamen die je tijdens je rondreis door Amerika en Canada zomaar tegen kunt komen.

Vreemde plaatsnamen

Boring, Oregon

Laten we iets negatiefs omzetten in iets positiefs moeten ze in Boring gedacht hebben. Hun toepasselijke slogan luidt namelijk: ‘The most exciting place to live!’. Dat werd het ook toen Boring High School in 2018 het achtergronddecor vormde voor de high school comedy-drama serie "Everything Sucks!" dat zich afspeelt in de jaren 90. Goed voor een flinke dosis nostalgie!

Yum Yum, Tennessee

Van de naam Yum Yum loopt het water je bijna in de mond. Het ligt op een uurtje rijden van Memphis. Het verhaal gaat dat het plaatsje is genoemd naar snoep uit de 19e eeuw. Toen senator Kenneth McKeller in de 19e eeuw aan winkelier John Garnett vroeg hoe hij het nieuwe postkantoor moest noemen, antwoordde hij: “Noem het maar simpelweg Yum Yum. Er is vast geen andere plaats met die naam.” En zo geschiedde.

Intercourse, Pennsylvania

Het plaatsje Cross Keys, midden in Amish country van Pennsylvania veranderde zijn naam in Intercourse in 1814. Het hoe en waarom is nog altijd onduidelijk. Er doen zich natuurlijk talloze verhalen de ronde, allen zonder onomstotelijk bewijs. Een van de verhalen gaat over een racebaan net buiten de stad. Op het toegangsbord stond 'Enter Course', wat verbasterd werd naar Intercourse. Niet zo'n heel spannend verhaal, dus.

Idiotville, Oregon

Deze ghost town ten noordwesten van Portland ontstond als overnachtingsplek voor arbeiders die vlakbij in de houtindustrie werkten. Vanwege de zeer afgelegen locatie van dit kamp, zeiden locals dat alleen idioten hier wilden werken en leven.

Why, Arizona

Plaatsje ‘waarom’ had eigenlijk Y moeten heten omdat de twee belangrijkste snelwegen bij het dorpje samen een y vormen. Omdat een plaatsnaam jammer genoeg uit ten minste drie letters moest bestaan volgens de wetgeving werd het met twee letters aangevuld. Sindsdien gaat Y als Why door het leven.

No Name, Colorado

Beter Why dan helemaal geen naam zou je denken. Maar No Name aan Interstate 70 in Colorado wordt omgeven door meer plekken zonder naam: No Name Creek, No Name Canyon, No Name tunnel én No Name Lake.

Truth or Consequences, New Mexico

Het dorpje Hot Springs in New Mexico werd oorspronkelijk vernoemd naar de heetwaterbronnen in de omgeving. In de jaren ‘50 voelden de inwoners zich geroepen haar naam te veranderen in Trutch or Consequences, naar een beroemd radioprogramma uit die tijd.

Uncertain, Texas

Een ding is zeker: dit onzekere plaatsje in Texas mag dan in een identiteiscrisis verkeren, er worden zeker weten kano’s verhuurd waarmee je over het mysterieuze Caddo Lake in Texas kunt peddelen!

Placentia en Dildo, Newfoundland

Op Newfoundland rijd je in slechts 45 minuten van Placentia via South Dildo naar Dildo. Placentia schijnt te zijn afgeleid van Placencia de las Armas, een plaatsje in Baskenland. De naam Dildo stamt al uit 1711, maar het is niet bekend waar het vandaan komt. Het verhaal gaat dat kapitein James Cook, in de tijd dat hij het nieuwe land in kaart bracht, graag wat humor tentoonspreidde naar aanleiding van de vormen die hij op zijn kaart zag ontstaan. Er zijn diverse campagnes geweest om de naam te veranderen, tot nu toe zonder succes. Ps. Na je bezoek aan Dildo kun je doorrijden naar Conception Bay.

Slaughter Beach, Delaware

Er doen tenminste drie verschillende verhalen de ronde hoe de plaats aan de omstreden naam komt. Het eerste zegt dat het vernoemd zou zijn naar William Slaughter, de postmeester. Het tweede verhaal gaat dat het vernoemd is naar krabben die ieder jaar aanspoelen en sterven. Het derde verhaal draait om de legende van een man die Brabant heette en in de 18e eeuw vermoord werd om daarmee een massaslachting te voorkomen.

Tioga

In de staten Pennsylvania, West-Virginia, Texas, Louisiana én North Dakota hebben ze plaatsen naar ons vernoemd. Wat een eer!

Santa Claus, Georgia

In dit plaatsje in Georgia houden ze blijkbaar zoveel van kerst dat ze niet alleen het plaatsje Santa Claus hebben genoemd, maar zelfs de straatnamen namen hebben als Rudolph Way, December Drive en Candy Cane Road. Waarom? Santa Claus is simpelweg ‘The city that loves children’.

Bizarre plaatsnamen Amerika

Deel jouw plaatsnamenbord(en)

We zijn ongetwijfeld heel veel bijzondere plaatsnamen vergeten. Ben jij wel eens een vreemde naam tegengekomen tijdens je roadtrip én heb je een foto van het plaatsnamenbord? Deel deze dan met ons op je instagram-account door middel van #tiogatours. We zijn benieuwd!

Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 15 juni, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan