Bespaartips voor jouw reis naar Amerika of Canada

bijgewerkt op vr 22 dec 2023 10:00

Jouw trip naar Amerika of Canada is er wellicht een uit de categorie once-in-a-lifetime. En dat kost wat. Maar met de bespaartips uit deze blog gaat dat helemaal goed komen!

Bespaartips rondreis Amerika of Canada

1. The early bird gets the worm

Boek dit jaar nog je rondreis. Want hoe langer je wacht, hoe hoger de prijzen. Dit geldt sterk voor camperhuur. Veel verhuurders werken met flexprijzen: zij bepalen wekelijks opnieuw de prijzen op basis van vraag en aanbod. Daarbij zijn er nu nog hoge vroegboekkortingen voor zowel auto- als camperrondreizen. Dat is mooi meegenomen.

Laat ons meedenken over de mogelijkheden om een passende reis te vinden bij jouw budget. Onze reisadviseurs kennen Amerika en Canada op hun duimpje en weten wat er allemaal kan. Dankzij ons eigen – al zeggen we het zelf – Groot Weergaloos Boekingssyteem, kunnen wij heel snel en gemakkelijk prijzen vergelijken en alternatieven op een rij zetten. Of het nu gaat om camperhuur, vliegtickets of accommodaties: we vinden altijd de voordeligste optie passend bij jouw wensen. En dat is zelfs vaak goedkoper dan als je het zelf zou doen!

Bespaartips rondreis Amerika of Canada

2. Reis buiten het hoogseizoen

Reizen buiten het hoogseizoen is misschien niet voor iedereen haalbaar. Maar als het even kan, doe het dan. Het scheelt je zo honderden euro’s. Zuidwest-Amerika is juist heerlijk in april, mei, juni, september en oktober. Oost-Amerika, de Amerikaanse & Canadese Rockies en Oost-Canada kunnen prima in juni of september.

Bespaartips rondreis Amerika of Canada

3. Denk outside the box: ga met een tent

Ook deze is misschien niet voor iedereen weggelegd, maar als je ervoor openstaat, dan bespaar je er veel geld mee. Zet je tent op en kook je eigen potje (op een kampvuur) op de camping.

Tent rondreis Amerika of Canada

4. Alle bonnetjes verzamelen

In bezoekerscentra en bij hotels liggen vaak boekjes met kortingscoupons voor restaurants en activiteiten. Blader ze eens door. Vraag bij supermarkten naar een kortingspas/klantenkaart. En kijk online via Groupon naar deals in de omgeving. Zelfs je ANWB-pasje kan je korting geven. Er geldt korting wanneer je het logo ziet staan van ‘Show your card’, bijvoorbeeld bij campings. Bezoek je veel steden? Google eens op Free things to do, of koop een City Pass. Daarmee ben je vaak voordeliger uit wanneer je een aantal attracties bezoekt.

Kosten rondreis Amerika of Canada

5. Gasbuddy is je buddy

Een rondreis van drie weken door West-Amerika zet algauw 4.500 tot 5.000 kilometer op de teller. Brandstof is een flinke kostenpost. Gelukkig kun je ook hierop besparen! Een handige website om brandstofprijzen in jouw directe omgeving te vergelijken is www.gasbuddy.com - maar hiervoor is locatietoegang vereist, dus dit heeft pas zin als je ter plaatse bent. Tanken bij een 'self service'-station is goedkoper dan tanken bij een 'full service'-tankstation, waar iemand voor je tankt. Tank zoveel mogelijk in grote steden/aan de Interstates: de brandstofprijzen in en om nationale parken zijn veel hoger.

Bespaartips rondreis Amerika of Canada

6. Een lokale beller is niet sneller (wel voordeliger)

Bellen met je eigen simkaart is erg duur. Als je een Amerikaanse/Canadese simkaart met prepaid-tegoed en/of databundel koopt, bel je tegen het lokale tarief en gratis nummers daadwerkelijk gratis. Ook kun je naar hartelust internetten. In grote supermarkten koop je een lokale simkaart van bijvoorbeeld T-Mobile en AT&T. De meeste nieuwere telefoons bieden de mogelijkheid voor twee simkaarten/e-simkaarten. In de telefooninstellingen kun je schakelen tussen SIM-profielen en een SIM in- of uitschakelen. Zo switch je gemakkelijk tussen een Amerikaanse/Canadese simkaart en je eigen. Lees meer over dit onderwerp in onze blog: over bellen en internetten.

Bespaartips rondreis Amerika of Canada

7. Laat je niet afzetten

Tenzij je een lift krijgt, maar dat bedoelen we niet. Aan de balie bij autoverhuurders (en soms camperverhuurders) wordt wel eens geprobeerd om extra's te verkopen, zoals verzekeringen en kilometerpakketten. Als je een huurauto- of camper bij ons boekt, is het niet nodig om ter plaatse extra verzekeringen voor de huurauto af te sluiten. Verder goed om te weten: een verhuurder moet jou een gratis upgrade geven als de geboekte categorie niet voorhanden is. Kijk goed het huurcontract na of er geen zaken op staan waar je niet voor hebt gekozen, zoals bijvoorbeeld de Fuel Service/Plus Road Assistence.

Kosten rondreis Amerika of Canada

8. Camperreizigers: gratis of goedkoop overnachten

Reserveer zoveel mogelijk natuurcampings in door de overheid beheerde gebieden, zoals nationale parken, staatsparken/provinciale parken en National Forests. Commerciële campings zijn vaak wel twee keer zo duur. Op commerciële campings krijg je daarentegen wel op allerlei manieren korting. Bijvoorbeeld met je ANWB-pas of de KOA Card van de camperverhuurder. Daarnaast zijn er tegenwoordig opties om gratis te overnachten bij mensen thuis. Kijk eens bij Boondockers Welcome en naar Harvest Host. Bij Boondockers Welcome zijn onder andere huiseigenaren aangesloten die hun terrein gratis voor je beschikbaar stellen. Bij Harvest Host sluit je een abonnement af en overnacht je op één van de ruim 4.000 aangesloten ‘boerencampings’ of bij wijngaarden. Er wordt wel van je verwacht dat je iets koopt in het lokale winkeltje. Maar dat is alleen maar leuk, vinden wij! Lees ook onze blog over goedkoop overnachten in Amerika en Canada.

Kosten rondreis Amerika of Canada

9. Autoreizigers: houd je hoofd koel(box)

Wie wat low-budget wil reizen, koopt snacks/drankjes in de supermarkt en schaft meteen een koelbox of - tas aan. Helemaal low-budget is het als je ook je ontbijt en lunch en eventueel diner in de supermarkt haalt. Grote supermarkten hebben een ruim assortiment aan (verse) salade en belegde broodjes. Ze verkopen koelboxen van piepschuim. Dit is de goedkoopste optie. Je vult ze met (gratis) ijsblokjes uit het hotel. Stop het ijs voor de zekerheid in grote diepvrieszakken met een zipper. Of koop ijs in de supermarkt en stop het met verpakking en al in de koelbox. De Walmart verkoopt bijvoorbeeld handige ijszakken met een hengsel. Een goed - en iets duurzamer - alternatief is een koeltas met een dikke plastic voering. Handig in gebruik én geschikt voor hergebruik, want je neemt 'm opgevouwen in de koffer mee naar huis. Deze tassen worden verkocht in de grote supermarkten ter plaatse. Je kunt ze ook thuis al aanschaffen.

Pro-tip: Ga je wel uit eten? In de VS en Canada is een doggybag helemaal ingeburgerd. Vraag hier gerust om.

Kosten rondreis Amerika of Canada

10. Koop een nationale park-pas

Je bespaart met een pas op entreegeld indien je drie of meer nationale parken bezoekt. De pas geldt voor een auto inclusief inzittenden. Met een pas steun je de nationale parken en help je mee om de parken te onderhouden en voor iedereen toegankelijk te houden. En wist je dat er in nationale parken ranger-programma's zijn? Vooral in de VS zijn ze hier heel bedreven in. Zo kun je gaan wandelen met een ranger of wildlife spotten. In het bezoekerscentrum kunnen ze je er meer over vertellen. Lees meer in onze Vraagbaak over nationale parken & parkpassen en nationale parken reserveren.

Kosten rondreis Amerika of Canada

In 2024 jouw droomreis maken? Begin op een infodag!

Spijkers met koppen slaan? Vanaf september tot maart hebben we verschillende gratis inspiratie- en infodagen. Hier zijn mogelijkheden om een presentatie bij te wonen en vervolgens om de tafel te gaan met een reisadviseur. Zo kun je je plannen gelijk bespreken en definitief maken. Bekijk de agenda met infodagen.

Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 15 juni, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan