Onze redactie

Tioga Tours heeft een eigen redactie. Zij zijn verantwoordelijk voor de inhoud van onze magazines, infoboeken en webteksten, maar zij bloggen ook. Lisa Huis in 't Veld en Emma Burgers zijn dagelijks op zoek naar interessante verhalen, bijzondere bezienswaardigheden en opmerkelijke nieuwtjes uit Amerika en Canada.

Onze Redactie

Blogs van Onze redactie

Bosbranden Yosemite

Mon 16 Jul 2018 11:00

Update bosbranden 23 augustus De South Entrance via Highway 41 (Wawona) is gesloten tot vrijdag 24 augustus 08:00. Op vrijdag 24 augustus om 08:00 sluit Highway 140 (El Portal Road) tussen de West Entrance en de Valley. Dit deel van de weg zal dicht zijn t/m zondag 26 augustus van 08:00-16:00. Tussen 12:00-13:00 is de weg tijdelijk open voor doorgaand verkeer. Glacier Point Road is ook no

Alternatieven Columbia River Gorge

Thu 21 Jun 2018 19:55

Deze blog is verouderd. Kijk op onze pagina over de Columbia River Gorge voor meer informatie. UPDATE: Als gevolg van bosbranden in 2018 zijn de Oneonta Gorge en de Horsetail Falls niet bereikbaar. Verder is de Historic Columbia River Highway (#30) eenrichtingsverkeer tussen Wahkeena Falls en Ainsworth State Park, dus van west naar oost (info januari 2020).

Roadtrips Texas, Hawaii & Deep South

Thu 17 May 2018 19:35

Wat denk je van een roadtrip in cowboystyle in Texas of Noordwest-Amerika, toeren over de paradijselijke eilanden van Hawaii of slapen in een historische plantage in de Deep South? We zijn continu bezig met het ontwikkelen van nieuwe routes. Dit zijn onze nieuwste reizen op een rijtje!

13x Oranje boven

Fri 27 Apr 2018 9:59

Speciaal voor Koningsdag steken we onze blog in een oranje jasje. Met zoveel prachtige feloranje landschappen in de Verenigde Staten is dat een fluitje van een cent. Kijk en geniet mee!

Reizigersbeurs 2018

Tue 27 Mar 2018 19:55

Na het grote succes van voorgaande jaren organiseerden we op zaterdag 24 én zondag 25 maart alweer onze vijfde editie van onze Reizigersbeurs. Deze beurs voor en door reizigers vond dit jaar voor het eerst plaats in onze eigen belevingsruimte in Zwolle. In totaal kwamen er meer dan 1200 reizigers langs om informatie en tips in te winnen over hun geplande reis naar Amerika of Canada.

Vogels spotten in Noord-Amerika

Wed 4 Oct 2017 15:05

Voor vogelvrienden Bernard en Joke van Doormaal is een reis niet compleet zonder het spotten van vogels. Dus toen ze hun reis door Noord-Amerika uitstippelden, zochten ze meteen uit welke vogels ze waar konden verwachten. Tijdens hun vakantie trokken ze er op uit om die vogels met hun camera vast te leggen. Bernard: “Deze reis door Noord-Amerika is voor vogelspotters de moeite waard! Dit zi

Winnaars fotowedstrijd 2017

Sun 3 Sep 2017 11:00

Het is inmiddels een jaarlijks terugkerend fenomeen: onze fotowedstrijd! We vroegen iedereen die het afgelopen jaar met Tioga Tours een reis maakte door Amerika of Canada om zijn mooiste vakantiemomenten vast te leggen en toe te sturen. We ontvingen talloze schitterende inzendingen. Dit zijn wat ons betreft (in willekeurige volgorde) de winnaars van onze fotowedstrijd 2017!

Tips voor je autoreis

Sat 19 Aug 2017 8:19

Tips voor een onbezorgde autoreis door Amerika of Canada. Van handige tips voor onderweg (koop een koelbox/koeltas) tot dingen die je vooraf kunt regelen om je reis voorspoedig te laten verlopen, zoals een goed navigatiesysteem.

Belangrijk wegennieuws voor reizigers

Tue 1 Aug 2017 17:28

Ga je binnenkort op reis naar de VS of Canada? Kijk hieronder of er belangrijke updates zijn over plaatsen op jouw route. In dit overzicht vind je enkel de belangrijkste wegafsluitingen en updates over bijvoorbeeld bosbranden waardoor bezienswaardigheden zijn afgesloten. Dit is geen volledig overzicht.

Kosten ter plekke

Sun 23 Jul 2017 10:00

Je hebt gespaard en je reis naar Amerika of Canada is geboekt. De vakantie kan beginnen! Met welke kosten moet je ter plekke nog rekening houden? In deze blog geef ik je een indruk, gebaseerd op mijn eigen camperreis door West-Amerika. Let op: de kosten verschillen per regio, reisgezelschap, voertuig en wensen!

Meld je nu gratis aan voor de Reizigersbeurs @ Zwolle. Klik voor meer info!
7 maart: Infodag in Zwolle
Zuidwest-Amerika, West-Canada, Oost-Canada en Oost-Amerika!
Meld je gratis aan