Alternatieven Columbia River Gorge

bijgewerkt op do 2 aug 2018 19:35
Deze blog is verouderd. Kijk op onze pagina over de Columbia River Gorge voor meer informatie.

UPDATE: Als gevolg van bosbranden in 2018 zijn de Oneonta Gorge en de Horsetail Falls niet bereikbaar. Verder is de Historic Columbia River Highway (#30) eenrichtingsverkeer tussen Wahkeena Falls en Ainsworth State Park, dus van west naar oost (info januari 2020).

Vista House, Columbia River Gorge

Overzichtskaarten, wat is bereikbaar?

Interstate 84 is gewoon toegankelijk. Deze route mag dan minder pittoresk zijn dan de Historic Highway, via de diverse exits zijn sommige bezienswaardigheden wel bereikbaar. Je kunt ervoor kiezen om het eerste deel van de Historic Columbia River Highway te rijden (naar Vista House & Latourell Falls) om je route via de noordelijke oever naar The Dalles te vervolgen. Het is wel extreem druk op de weg. Houd dus rekening met oponthoud en zeer beperkte parkeergelegenheid. Onderstaande kaartjes geven je een goed beeld van wat wél en wat niet toegankelijk is.

Toegang Columbia River Gorge west Toegang Columbia River Gorge oost

Vista House

Zoals het schitterende Vista House bijvoorbeeld. Na ongeveer een half uur rijden vanuit Portland kom je bij een van de mooiste bochten van Oregon: Crown Point vlak bij het plaatsje Corbett. Hier bevindt zich ook het prachtige Vista House. Het achthoekige gebouw werd in 1914 gebouwd, tegelijk met Highway 30, die nu bekendstaat als de Historic Columbia River Highway. Stap hier uit voor een fenomenaal uitzicht over de Columbia River Gorge.

Vista House, Columbia River Gorge

Latourell Falls

Bij het plaatsje Latourell is de grootste publiekstrekker de gelijknamige waterval: Latourell Falls. De spetterende waterval behoort tot de meest fotogenieke watervallen van Oregon. De toegangsweg is gelukkig gespaard gebleven door de verwoestende brand. De 76 meter hoge waterval bestaat uit de Upper en Lower Falls. De wandelroute naar de top van de waterval start aan de Latourell Falls Trailhead. Eerst wandel je over een verhard pad naar een uitkijkpunt waar je de Lower Latourell Falls kunt zien. Vervolgens kun je afdalen naar de voet van de waterval. Vanaf het uitkijkpunt kun je een onverhard pad volgen rondom de beek, om naar de top van Upper Latourell Falls te klimmen. Het pad is rotsachtig en voert over vier houten bruggen.

Latourell Falls, Columbia River Gorge

Bridal Veil Falls

Nog iets verder naar het oosten vind je Bridal Veil Falls State Park. Hier kun je neerploffen op een van de picknickbankjes of een van de twee wandelingen maken. De korte Lower Bridal Veil Falls Trail (2 km retour) brengt je naar de voet van de spetterende waterval. Via de Upper Trail wandel je naar de kliffen van de Columbia Gorge waar je een prachtig uitzicht wacht over de kloof en de Columbia-rivier. Langs het pad groeien wilde bloemen zoals lupines. Bridal Veil Falls State Park ligt vlak bij milepost 28 aan de Historic Columbia Scenic Highway en is bereikbaar via exit 28 van Interstate 84. Er zijn beperkte parkeermogelijkheden, dus kom als het even kan vroeg in de ochtend.

Bridal Veil Falls, Columbia River Gorge

Multnomah Falls

De Multnomah Falls Trail is gedeeltelijk afgesloten waardoor je niet helemaal naar de Upper Falls kunt lopen. Gelukkig kun je ook een blik op de waterval werpen vanaf het lagere uitzichtpunt en vervolgens tot aan de Benson Bridge lopen, zodat je de waterdruppeltjes op je gezicht kunt voelen. Daarnaast is het Visitor Center geopend en je kunt een hapje eten bij de historische Multnomah Falls Lodge. De parkeerplaats aan de Historic Columbia River Highway is nog afgesloten; parkeren kun je bij de parkeerplaats die toegankelijk is via Interstate 84. Hiervoor geldt: vol = vol. Een ander alternatief is om de shuttlebus te nemen die ook bij de Multnomah Falls stopt (zie verderop onder het kopje: Columbia Gorge Express).

Multnomah Falls, Portland

Beacon Rock State Park

De weg langs de noordelijke kant van de Columbia River Gorge is gewoon geopend. Een aanrader hier is Beacon Rock State Park, een groot natuurpark met het immense en massieve rotsblok Beacon Rock. Dit is het hart van een eeuwenoude vulkaan. Er is een (steile) wandelroute van 1,6 kilometer naar de top, waar je een fabelachtig uitzicht hebt over de regio. Een andere leuke wandelroute is de River to Rock Trail (2,4 km retour). Deze voert je over de Woodward Creek langs een meer naar een oude boomgaard.

Beacon Rock State Park, Oregon

Neem de bus! (Columbia Gorge Express Bus)

Vermijd stress om een parkeerplek te vinden en neem de summer shuttle bus! De Columbia Gorge Express Bus rijdt tot eind september dagelijks. De shuttlebus vertrekt vanuit Portland richting de Columbia River Gorge waar het stopt bij diverse bezienswaardigheden zoals Rooster Rock State Park, Multnomah Falls en Hood River. Check voor exacte tijden, prijzen, tickets en meer informatie de website: https://www.oregon.gov/odot/projects/pages/project-details.aspx?project=CGEI84.

Alternatieve wandelroutes

Door The Eagle Creek Fire zijn 42 wandelroutes langs de zuidelijke oever naar verwachting de hele zomer van 2018 afgesloten, waaronder de Oneonta Gorge Trail en de trail naar de brug bij Multnomah Falls. Een overzicht van wandelroutes die je wel kunt maken vind je op de website van https://gorgefriends.org/.

Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 13 juli, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan