Alternatieve campings Zuidwest-Amerika

Tijdens je camperreis door Zuidwest-Amerika overnacht je op campings. De mooie natuurcampings binnen de nationale parken zijn snel volgeboekt, zeker in het hoogseizoen. Daarom in deze blog: alternatieve campings voor populaire plaatsen in Zuidwest-Amerika. Ook voor deze campings raad ik je aan om ruim van tevoren te reserveren.

Yosemite National Park

Het bemachtigen van een plek op een Pines Campground in Yosemite Valley heeft veel weg van concerttickets voor Adèle boeken. Gelukkig zijn er binnen de parkgrenzen twee alternatieve natuurcampings: Wawona Campground (bij de Mariposa Grove) en Crane Flat Campground (bij de westelijke parkingang). Andere opties zijn de "commerciële" campings buiten het National Park, bijvoorbeeld Yosemite Lakes RV Resort of – iets verder verwijderd van de ingang – Yosemite Pines RV Park. Deze campings beschikken over meer voorzieningen, zoals hook-up of een zwembad. Voor de ingang van Yosemite Pines RV Park stopt in het hoogseizoen een shuttlebus die je in anderhalf uur naar Yosemite Valley brengt. Voor meer informatie en reserveren check de website van Yarts.

Campings in West-Amerika Campings in West-Amerika

Las Vegas

Stadscampings zijn relatief duur en hebben doorgaans de charme van een parkeerplaats. Zo ook in Las Vegas. De beste uitvalsbasis voor je bezoek, vind ik zelf RV Park at Circus Circus. Deze veredelde parking ligt midden op de Strip, achter het gelijknamige hotel. Je loopt zo naar de halte voor de Deuce-bus, die je (gekoeld) voor een schappelijk bedrag van het ene hotel naar het andere brengt. Een stuk mooier is Oasis Las Vegas RV Resort, maar de grote zwembaden komen met een prijs: deze camping ligt wat verder van de Strip (circa tien minuten per taxi/Uber), maar dichter bij de camperverhuurlocaties. Dat geldt ook voor Las Vegas KOA At Sam's Town, waar een shuttlebus naar de Strip vertrekt.

Bryce Canyon

Zijn alle plekken op North Campground in Bryce Canyon National Park volgeboekt? Geen paniek. Deze natuurcamping heeft ook enkele first-come, first-served plaatsen. Dat geldt ook voor Sunset Campground. Rijd in de loop van de ochtend een van deze natuurcampings op en kijk of er een plek is vrijgekomen. Anders kun je buiten de parkgrenzen terecht op een prima “commerciële” camping: Ruby's Inn RV Park & Campground. Deze camping heeft hook-up en een zwembad (fijn op warme dagen!) plus een shuttlebusservice naar de parkingang, waardoor de camper een dagje rust heeft. Een ander alternatief is Bryce Canyon Pines Resort, op zo'n vijf kilometer van Bryce Canyon National Park.

Campings in West-Amerika

Zion

De prachtige Watchman Campground in Zion National Park is vaak al zes maanden van tevoren volgeboekt. Grijp je naast een plek op deze natuurcamping, dan kun je in buurplaats Springdale terecht. Het dichtst bij het park ligt Zion Canyon Campground. Omdat die camping vol zat, kampeerde ik zelf op Zion River Resort RV Park & Campground, een half uur rijden van de westelijke parkingang. Ik vond het sanitair prima en was blij met onze ruime parkeerplaats met picknicktafel. Het zwembad bood aangename verkoeling op een hete oktoberdag – daar kan men op de zonovergoten woestijnplaatsen op Watchman alleen van dromen! Reserveren in/bij Zion is een must. Je kunt ook een poging wagen bij South Campground in het park, reserveren kan daar twee weken voor je geplande bezoek.

Campings in West-Amerika Campings in West-Amerika

Arches

Tussen de bogen en rode rotsen in Arches National Park ligt Devils Garden Campground. Je kent het verhaal nu wel: meestal zes maanden vooraf al volgeboekt. En dat van maart tot en met oktober. Waag toch even een poging via Recreation.gov, of reserveer een kampeerplaats in het buurplaatsje Moab. Zelf sliep ik op Canyonlands RV Resort: een prima camping met veel schaduw (fijn op hete dagen!). De camping ligt aan de weg, dus een plekje achterin is een aanrader. Het zwembad is piepklein en propvol, maar daar maalt niemand om bij 35 graden Celsius. Een gelijkwaardig alternatief is Moab Valley RV Resort & Campground.

Campingtips in Zuidwest-Amerika

Grand Canyon

Aan de South Rim liggen twee campings: Op natuurcamping Mather Campground compenseren prijs en ligging de gedateerde voorzieningen. Op Trailer Village RV Park heb je hook-up, een redelijk ruime kampeerplaats én een halte voor de shuttlebus. Je moet alleen een eind lopen voor je bij de douches bent. Is het reserveren niet gelukt? Probeer dan Grand Canyon Camper Village. Deze kale camping is met verouderd sanitair beslist geen pareltje, maar de ligging net buiten het park (in Tusayan) is een pre. Kom je Grand Canyon binnen via de oostingang? Dan kan de natuurcamping Desert View Campground een optie zijn. Deze is op basis van first-come, first-served.

Campings in West-Amerika Campings in West-Amerika

Los Angeles

Met een camper door Los Angeles rijden is geen aanrader voor hartpatiënten. Zoek liever een camping buiten de stad. Je kunt denken aan campings als Golden Shore RV Resort, Anaheim Harbor RV Park (dicht bij Disney) of Malibu Beach RV Park (de naam zegt het al). Vanaf Malibu Beach RV Park neem je eenvoudig een een taxi/Uber naar Santa Monica Pier, waar je op de hop-on, hop-off bus stapt om het centrum te verkennen. Dat kan ook vanaf het gunstiger gelegen Dockweiler RV Park, maar op deze alternatieve camping moet je wel het geraas van vliegtuigen voor lief nemen. Lees meer over vervoer in Los Angeles.

San Francisco

Een aardige uitvalsbasis voor je stadsbezoek is San Francisco RV Resort. Deze camping ligt aan zee en met het OV ben je in ongeveer één uur in Downtown. Er zijn campings dichter bij het centrum, maar qua prijs-kwaliteitverhouding zou ik die niet aanraden. Aan de overkant van de baai zijn ook twee prima campings: Marin Park en San Francisco North/Petaluma KOA. Vanaf beide kun je per ferry naar San Francisco, laat je hierover op de camping goed informeren. Hoef je niet per se het centrum in en zoek je alleen een kampeerplaats voor het inleveren van de camper? Denk dan eens aan Anthony Chabot Campground. Dit vond ik een aangename plek om de rondreis af te sluiten. Let op: Je moet wel een laatste keer je stuurmanskunsten in de strijd gooien op de bochtige toegangsweg.

Moet ik reserveren?

Niets moet, maar wij adviseren dit wel sterk. Reizigers in het hoogseizoen (juni t/m september) kunnen het best alle campings vooraf vastleggen. Reis je buiten het hoogseizoen, reserveer dan in elk geval de campings in of bij de National Parks en rond de grote steden. Ja: dat neemt vrijheid weg om je route onderweg aan te passen, maar persoonlijk vond ik het heel fijn dat er na een dag rondrijden en hiken een kampeerplaats op me wachtte. Zelfs tijdens mijn reis in oktober was het erg druk bij de National Parks. Wil je écht niet reserveren? Wees gerust: er is altijd wel ergens een kampeerplaatsje te bemachtigen, maar houd er rekening mee dat je soms een (flink) stuk verder moet rijden dan gepland – zeker bij afgelegen parken als Yosemite en Grand Canyon.

Lees ook

9 maart infodag in Zwolle:
presentaties (waaronder Zuidwest-Amerika), camper bekijken & adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan