Aanraders voor Highway 1

bijgewerkt op di 11 okt 2022 9:30

Highway One, ook bekend als de Pacific Coast Highway, strekt zich in Californië uit tussen San Francisco en Los Angeles. Met de Grote Oceaan aan je ene zijde en de beboste en rotsachtige heuvels van de Californische kust aan de andere, is Highway One een droom voor iedere reiziger. Het mooiste deel van deze kustroute vind je tussen Carmel/Monterey en Morro Bay. Dit zijn onze highlights langs Highway One!

1. 17-Mile Drive, parel van de kust

De 17-Mile Drive bij Carmel en Monterey is het állermooiste deel van Highway 1. Deze panoramische route langs de kust is alles wat je je had voorgesteld van Highway 1. Je geniet 17 mijl lang van woeste kusten, hoge kliffen, stille baaien, witte zandstranden, luxueuze buitenverblijven en hier en daar een groen golfresort. In de zee spartelen zeehonden, zeeleeuwen en zeeotters. Je moet een klein tolbedrag betalen. Trek ongeveer twee uur uit voor de route en vergeet niet een foto te maken van de Lone Cypress, hét icoon van Highway 1.

Lone Cypress 17 Mile Drive California 17 Mile Drive, langs de weg

2. Idyllisch Point Lobos (noordzijde)

Point Lobos State Natural Reserve is een beschermd natuurgebied langs Highway 1, iets ten zuiden van Carmel. De kust is hier verre van saai. Golvende landtongen reiken ver de zee in en worden afgewisseld met baaien, weides en bossen. Er zijn zelfs grotten waarin je kunt zwemmen! Dieren die er leven zijn witstaartherten, grijze vossen, zeeotters en zeeleeuwen. De mooiste plekken liggen in het zuidelijke deel: China Cove (foto) en Gibson Beach. Je bereikt ze via de Bird Island Trail. De parkeerplaatsen in het park kunnen op mooie dagen snel vol raken. Wees er vroeg bij. Je kunt eventueel ook aan Highway 1 parkeren.

Point Lobos aan Highway 1 California, China Cove

3. Spectaculaire Bixby Creek Bridge én Big Sur (noordzijde)

De Bixby Creek Bridge is de spectaculairste brug van Highway 1. Vanuit Carmel rijd je er in 20 minuten naartoe. Aan dit ruige deel van de kust worden de klassieke plaatjes geschoten. Parkeer vlak voor of na de brug en geniet van de views. Als je iets verder rijdt, rijd je dwars door Big Sur State Park.

Bixby Creek Bridge Highway 1

Bixby Creek Bridge Highway 1

4. Wandelen in Garrapata State Park (noordzijde)

Een prachtige stop aan Highway 1 is het Garrapata State Park. Je rijdt er dwars doorheen als je naar de Bixby Creek Bridge gaat. Het park begint ongeveer een kwartier rijden ten zuiden van Carmel en strekt zich kilometers uit langs de kust. Er zijn verschillende (soms slecht gemarkeerde) afslagen. Vanaf hier brengen wandelpaden je dieper het park in, naar de prachtige kustlijnen, de adembenemende Santa Lucia Mountains en Soberanes Point, waar je met wat geluk walvissen voorbij ziet zwemmen.

Garrapata State Park California Garrapata State Park California

5. Julia Pfeiffer Burns State Park (noordzijde)

Voor een uitzicht dat zo op een ansichtkaart kan, bezoek je Julia Pfeiffer Burns State Park. Hier klatert de McWay Falls over een klif, zó op het strand. Je kunt er een klein stukje wandelen, maar het is verboden het strand te betreden.

Julia Pfeiffer Burns State Park aan Highway 1 California

6. San Simeon State Park & zeeolifanten (zuidzijde)

San Simeon is een prachtig plaatsje ten zuiden van Big Sur. Het ligt een half uur ten noorden van Morro Bay (ook een leuke plaats!) en een uur ten noorden van Pismo Beach. Je kunt dus prima een dagje hier besteden. Tussen San Simeon en de plaats Cambria ligt het Hearst San Simeon State Park. Je geniet hier van kliffen en weidse uitzichten over de oceaan. Als je je benen wilt strekken, neem je de wandelroute van ongeveer vijf kilometer. Rijd daarna door naar Piedras Blancas, dat een paar minuten noordelijker ligt. Dit strand ligt vaak vol met zee-olifanten. Je hoort en ruikt deze bijzondere schepsels al van verre!

San Simeon Highway 1 California Highway One zeeolifanten

7. Hearst Castle (zuidzijde)

Bovenop een heuvel in San Simeon ligt een over the top Amerikaans landhuis. William Randolph Hearst liet Hearst Castle bouwen en hij leefde zich helemaal uit. Er zijn 61 badkamers, 19 zitkamers, een binnen- en buitenzwembad in Griekse stijl en een bioscoop. Reserveer vooraf vast je tickets (dit kan vanaf acht weken van tevoren).

Hearst Castle California Highway 1

Misschien vind je dit ook interessant

Ben je je reis aan het voorbereiden en zoek je nog meer tips en inspiratie? Doe je voordeel met ervaringen van reizigers die jou voorgingen:

Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 15 juni, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan