6 staatsparken voor je roadtrip

bijgewerkt op za 12 mrt 2022 9:00

We gaven een tijdje terug onze vijf favoriete staatsparken in Zuidwest-Amerika. Omdat er nog veel meer staatsparken te ontdekken zijn in de VS, hebben we hier zes andere staatsparken voor je uitgelicht!

1. Red Rock State Park/Slide Rock State Park (Arizona)

In Sedona (Arizona) ben je omgeven door rode rotsen, zo ver het oog reikt. Een mooie plek om van de natuurpracht te genieten is Red Rock State Park. Hier meandert de Oak Creek door het landschap. Op hete dagen geniet je van schaduw en water. Een half uur verderop ligt Slide Rock State Park, waar het stromende water van de Oak Creek natuurlijke glijbanen in de gladde rotsen heeft uitgesleten. Een heerlijke plek voor een middag waterplezier. Een klein voorbehoud: in hele droge periodes kan het water (gedeeltelijk) opdrogen.

Bij Sedona, Arizona ligt het Red Rock State Park

Sedona, Arizona, Slide Rock State Park

2. Anza-Borrego Desert State Park (Californië)

Als je op weg bent van Joshua Tree naar San Diego , ligt Anza-Borrego Desert State Park bijna op je route. Ook voor een dagtrip vanuit Palm Springs of San Diego is dit park geschikt. Je ziet er een uitgestrekt woestijnlandschap vol cactussen en wilde bloemen, tegen een achtergrond van donkere bergen. Met wat geluk spot je renkoekoeken (roadrunner), steenarenden of dikhoornschapen.

Californië, Anza Borrego State Park

Californië, Anza Borrego State Park

3. Cathedral Gorge State Park (Nevada)

Wist je dat Nevada verrassend mooie natuurparken telt? Denk aan Great Basin National Park, Valley of Fire State Park en het minder bekende Cathedral Gorge State Park. Cathedral Gorge bestaat uit een wirwar van rotsen met daartussen smalle kloven. Via traptreden in de rotsen daal je af in de Caves Area, dat lijkt op een kruising van Bryce National Park en Death Valley. Als je vanuit Las Vegas naar het noorden rijdt, bijvoorbeeld naar Great Basin National Park, Elko of Wendover, kun je een stop maken in dit staatspark.

Nevada, Cathedral Gorge State Park

Nevada, Cathedral Gorge State Park

4. Antelope Island State Park (Utah)

Bizons, gaffelbokken en dikhoornschapen grazen in de heuvels van Antelope Island, een eiland in het Great Salt Lake, vlak bij Salt Lake City. Je kunt hier een toeristische route rijden, kamperen en dobberen in het zoute water. Een geschikte plaats waar je ter water kunt gaan, is de Antelope Island Marina. Het is ongeveer een uur rijden vanuit Salt Lake City en goed op te nemen in je route als je vanuit Salt Lake City naar het noorden rijdt.

Salt Lake City, Antelope Island State Park

Utah, Antelope Island State Park

5. Hunting Island State Park (South Carolina)

De meeste toeristen rijden in één rechte lijn van Charleston in South Carolina naar Savannah in Georgia. Zouden wij niet doen! Dan mis je namelijk dit pareltje: Hunting Island State Park. In het zeewater zwemmen dolfijnen, in de poel bij het bezoekerscentrum huist een alligator en de lagune trekt vele tropische vogels. Kersen op de taart zijn het idyllische zandstrand met palmbomen en de pittoreske vuurtoren met schitterend uitzicht.

Hunting Island State Park

Hunting Island State Park

6. State Parks rond de Finger Lakes (New York)

In Upstate New York wemelt het van de staatsparken. Ze zijn allemaal gecentreerd rond meren, kloven en rivieren. In de meeste staatsparken kun je heerlijk wandelen, zwemmen en kamperen. In een blog lichtten we de State Parks in de Finger Lakes-regio al eens uit.

New York, Finger Lakes, Taughannock Falls State Park

Watkins Glen State Park, Finger Lakes New York
Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 13 juli, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan