6 dagtrips vanuit Washington DC

bijgewerkt op wo 9 okt 2019 8:00

Over de hoofdstad van de VS is veel te vertellen. We schreven al eens blogs over de National Mall met zijn wereldberoemde monumenten en over onverwachte musea. Nu is het tijd voor de prachtige bezienswaardigheden in de omgeving van Washington DC. Bezoek ze tijdens je citytrip of aan het begin van je rondreis door Oost-Amerika. Wist je dat Washington DC ook heel geschikt is voor een stopover? Je spendeert dan een aantal dagen in de stad en vliegt daarna verder naar bijvoorbeeld Zuidwest-Amerika om daar een rondreis te maken.

1. Arlington National Cemetery

Op de begraafplaats Arlington liggen beroemdheden als John F. Kennedy en Robert F. Kennedy begraven. In totaal zijn er meer dan 200.000 grafstenen in een kaarsrecht patroon, golvend over de heuvels. Dat zorgt voor een indrukwekkend geheel. Neem zeker een kijkje bij het Monument van de Onbekende Soldaat, dat traditioneel bewaakt wordt door soldaten uit de infanteriedivisie. De wisseling van de wacht is een klein spektakel. Je hebt geen auto nodig: vlak bij de begraafplaats is een metrohalte. Je kunt ook prima met een gehuurde fiets naar Arlington National Cemetery.

Arlington National Cemetery nabij DC

2. Mount Vernon Estate

Op veel plekken in en om Washington DC is de invloed van de naamgever van de stad, president George Washington, nog merkbaar. Het landgoed waar hij woonde, stierf en begraven ligt is Mount Vernon. Je kunt je zowel in dit landhuis als buiten in de tuinen onderdompelen in het achttiende-eeuwse Amerika. In de moestuinen, bloemperken, kas, boerderij en het omringende pioniersdorp lopen gidsen in klederdracht rond. Mount Vernon ligt ongeveer een half uur rijden (zonder file) vanaf de National Mall. Het is een leuke rit langs de Potomac-rivier, over de mooie George Washington Parkway. Onderweg kom je langs Arlington en Iwo Jima Memorial. Als je niet zelf wilt rijden, kun je deelnemen aan een guided bus tour vanuit DC.

Mount Vernon, Virginia

3. Great Falls Park

Wie een citytrip graag combineert met mooie natuur, hoeft in Washington DC niet ver te zoeken. Op twintig kilometer van de stad liggen de Great Falls: een rotsachtige stroomversnelling waar het water over een afstand van een paar honderd meter bijna twintig meter daalt. Er zijn verschillende uitzichtpunten waar je goed zicht hebt op het kolkende en snelstromende water. Je bereikt Great Falls Park in zo’n drie kwartier rijden vanaf de Mall. Huur bijvoorbeeld een dag een auto en pik gelijk nummer 1 en 2 mee.

Great Falls Park

4. Steven F. Udvar-Hazy Center (National Air and Space Museum)

In iets meer dan een half uur rijden, dicht bij Washington Dulles International Airpot, ligt een van de twee locaties van het National Air and Space Museum: het Steven F. Udvar-Hazy Center. Dit is de grote broer van het lucht- en ruimtevaartmuseum dat je in de hoofdstad kunt bewonderen. Het museum is gevestigd in twee grote hangars vol vlieg- en ruimtevaartuigen. Tot de collectie behoren een Lockheed SR-71 Blackbird, een Concorde en het ruimteschip Discovery. Vanuit de Donald D. Engen Observation Tower kijk je uit op Washington Dulles International Airport en de omgeving. Ook is er een Airbus IMAX Theater. Omdat het museum zo dicht bij het vliegveld ligt, kun je het prima bezoeken voor je terugvliegt. Een bus brengt je in een kwartier van de terminal naar het museum. Omdat het vliegveld zo goed bereikbaar is met het openbaar vervoer, kun je er ook op een andere dag een leuk uitstapje van maken.

National Air and Space Museum, Udvar-Hazy Center

5. Manassas National Battlefield Park

Op 21 juli 1861 vond de slag om Bull Run plaats: de eerste grote veldslag uit de Amerikaanse Burgeroorlog. De legers van de Noordelijke Staten (de Unie) werden verslagen door de Zuidelijke Staten (de Confederatie). Een jaar later, in augustus 1862, was er een tweede veldslag. De slagen gingen de geschiedenisboeken in als de Eerste en Tweede Slag om Manassas. Bijzonder was dat veel militairen per trein aan het front arriveerden, zij werden soms gadegeslagen door "oorlogstoeristen" uit Washington DC. Manassas National Battlefield Park ligt bijna drie kwartier rijden van de National Mall. Hier heb je wel eigen vervoer nodig; deze plek is wat lastiger te bereiken met het openbaar vervoer.

Manassas National Battlefield, Virginia

6. Shenandoah National Park

Net wel of net niet in één dag, that's the question. Het is slechts anderhalf uur rijden vanaf de National Mall naar de noordelijke entree van Shenandoah National Park bij Front Royal. Het dingetje is dat Shenandoah een erg langgerekt park is. De parkweg (Skyline Drive) start bij Front Royal en stopt 170 kilometer zuidelijker, nabij Waynesboro. Shenandoah National Park is een schitterend natuurpark, gelegen in de Blue Ridge Mountains. Al rijdende over de Skyline Drive heb je weidse uitzichten over het heuvelachtige en bosrijke gebed. Onderweg zijn verschillende wandelingen te lopen die je vaak naar een waterval of prachtig uitzichtpunt brengen. Wie weet spot je een beer of wat herten. Het nationale park is in de herfst erg geliefd vanwege de mooie kleurenpaletten. Vanuit Washington DC vertrekken dagtours, waarbij je soms ook de grotten van Luray bezoekt.

Shenandoah NP, Virginia

Wil jij naar Washington DC?

De hoofdstad van de VS is ideaal als stopover voordat je verder vliegt naar bijvoorbeeld Zuidwest-Amerika. Of als beginpunt van je rondreis door Oost-Amerika. Of zelfs als cityptrip! Je vliegt vanaf Amsterdam met United Airlines rechtstreeks en in iets meer dan acht uur naar Washington Dulles International Airport.

Rondreizen vanuit Washington DC

Op onze website vind je heel veel route-inspiratie. Je kunt alle routevoorbeelden naar wens aanpassen met onze routeplanner. Deze optie vind je in het submenu. Je kunt ook van A tot Z zelf een route bouwen met onze routeplanner.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan