5x kids in Ottawa

De Canadese hoofdstad Ottawa is echt zo'n stad waar je je snel thuis voelt. In de zomer bloeien er talloze tulpen, in de winter schaatsen de locals erop los en fietsen is in opkomst. Dit moet ons Nederlanders toch aanspreken, niet? Daarnaast is het er groen, mooi, gezellig, fietsvriendelijk én kindvriendelijk! In deze blog: leuke activiteiten voor je kids in Ottawa.

Kids in Ottawa

Op z'n Hollands: fietsen

Doe alsof je thuis bent en pak de fiets. Via het Capital Pathway Network fiets je overal naartoe. Een leuke route is de Sightseeing Cycling Route. In 7,5 kilometer fiets je langs Ottawa’s mooiste bezienswaardigheden, zoals het Rideau Canal en Parliament Hill. Zijn je kids echte fietsfanaten? Dan kun je de Ottawa River Pathway kiezen: een route van 31 kilometer langs het water. Je fietst langs gekke rotssculpturen en kunt picknicken op een van de zandstrandjes. Leuk om te weten: Het fenomeen autoloze zondag is een begrip on Ottawa. Van eind mei tot begin september wordt 50 kilometer weg afgesloten voor gemotoriseerd verkeer en kunnen fietsers, skaters en joggers hun gang gaan.

Fietsen langs het Rideau Canal

Fietsen kids in Ottawa

Museumkids

Met stip op onze nummer één staat het Canada Science & Techonology Museum. Kinderen van alle leeftijden (dus ook volwassenen) vermaken zich opperbest in de Artifact Alley, waar maar liefst 700 voorwerpen staan: van voertuigen tot telescopen. Wees voor even kapitein op een schip of bevelhebber van een ruimtevoertuig. En in de knotsgekke Crazy Kitchen vliegen niet de schotels, maar optische illusies je om de oren. Sta versteld hoe je brein je voor de gek kan houden! Voor kids tot acht jaar is er ZOOOM, waar van alles te voelen, zien en horen is. Van verrassingseffecten en experimentjes met licht en geluid tot fantasievoertuigen bouwen en testen.

Museum voor kids in Ottawa

Museum voor kids in Ottawa

Ook het Children’s Museum (onderdeel van het Canadian Museum of History) is een parel. Hier maken je kids een reis om de wereld en dompelen ze zich onder in andere culturen. Dit gaat op speelse wijze, met bijvoorbeeld verkleedpartijen, speelgoed en spelletjes. Ook kunnen ze in een tuktuk zitten en verschillende wereldse woonplaatsen bekijken, waaronder een Bedoeïenentent.

Museum voor kids in Ottawa

Waterpret

Wie van water houdt, kan zich dagen vermaken in Ottawa. Ten eerste heeft Ottawa het grootste waterpark van Canada: Calypso Theme Waterpark. Hier zijn super coole glijbanen, een mega golfslagbad, lazy rivers en een wildwaterbaan. Ook aan de kleinsten is gedacht: peuters hebben dolle pret in de Zoo Lagoon. Alle zwembaden zijn verwarmd. Ten tweede bieden de kanalen, sluizen en waterwegen van Ottawa ultiem vermaak voor kanoërs. Met of zonder gids, alles kan. Derde watertip, voor de echte thrillseekers: wildwaterraften op de Ottawa River.

Kids in Ottawa

Kids in Ottawa

Wisseling van de wacht

Zorg dat je stipt om 10:00 present bent bij Parliament Hill om de wisseling van de wacht te zien. Dit gaat gepaard met veel toeters en bellen. De fanfare ('band and pipers') en roodgeklede, getooide wachten marcheren over het veld, ten overstaan van duizenden toeschouwers. Het spektakel vindt plaats van eind juni tot eind augustus.

Ziplinen

In Gatineau Park, aan de overzijde van de Ottawa-rivier, kun je niet alleen leuk wandelen en fietsen, maar ook fantastisch ziplinen! Je kleine aapjes wandelen hier over hangbruggen en klauteren over obstakels. Hoewel de ziplines helemaal zijn ingesteld op jongere kinderen, en niet ver boven de grond hangen, zijn ouders van harte welkom om mee te doen. Reserveren is aanbevolen (online bij Camp Fortune).

Kids in Ottawa

Kids in Ottawa

Meer Ottawa

Benieuwd wat de Canadese hoofdstad Ottawa nog meer te bieden heeft?

Meer voor kids

Smaakt dit naar meer? Check dan onderstaande links voor nog meer kids-inspiratie!

Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 15 juni, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan