5x Alternatief Arizona

bijgewerkt op zo 7 mrt 2021 8:50

De Grand Canyon, Page en Monument Valley zijn echte hotspots in Arizona. Voor de avontuurlijke toerist die het net iets anders wil, is er deze Alternatief Arizona Top 5!

Saguara National Park, Arizona

Reuzencactussen in Saguaro National Park

De saguaro is hét symbool van het zuidwesten van de Verenigde Staten. Het is een reuzencactus, die wel tweehonderd jaar oud en vijftien meter hoog kan worden. Saguaro National Parkwhat's in a name – staat er vol mee. De ondergaande zon maakt indrukwekkende silhouetten van de metershoge cactussen. Ideaal voor prikkelende foto's.

Saguaro National Park bij Tucson in Arizona Camper in Saguaro National Park

Get your kicks on Route 66

De Route 66 rijden is een droom van veel reizigers. In Arizona komt die droom uit en ook nog eens op het mooiste stuk van de iconische Highway. Het leukst is om tussen Kingman en Seligman van de Interstate te gaan en de Historic Route 66 te volgen. Houd je camera gereed voor diners, garages en oude cadillacs die je terug in de tijd werpen. Een van de leukste fotostops onderweg is Hackberry (foto).

Hackberry aan Historic Route 66

Versteend hout in Petrified Forest

Petrified Forest betekent 'versteend hout'. Door een natuurlijk proces van miljoenen jaren zijn oeroude bomen veranderd in een soort kwarts. In Petrified Forest National Park zijn deze versteende bomen aan de oppervlakte gekomen. Volg in dit park ook de schitterende weg door de Painted Desert, een kleurige steenwoestijn. Sommige delen zijn wat minder kleurrijk, zoals het onheilspellende maanlandschap van Blue Mesa.

Petrified Forest National Park in Arizona Painted Desert in Petrified Forest National Park

De fascinerende Meteor Crater

Wetenschappers zijn erdoor gefascineerd en NASA trainde er zijn astronauten: De Meteor Crater – ook wel Barringerkrater of Arizonakrater genoemd – is 1.265 meter in doorsnee en maar liefst 170 meter diep. Tuur de kloof in vanaf de rand en laat je overdonderen door de mooie tentoonstellingen, animaties en films in het Discovery Center. Leuk is de aandacht voor mysterieuze ooggetuigenverslagen. De tentoonstelling 'A Russian Mystery' vertelt bijvoorbeeld over een verblindende vuurbal die wereldwijde schokgolven veroorzaakte en tot bijna duizend kilometer ver te horen was.

Meteor Crater in Arizona

Indianengebied Canyon de Chelly

Canyon de Chelly National Monument is een enorme kloof met een vruchtbare bodem. Als bezoeker rijd je langs de kloofrand en zie je oude nederzettingen (zoals White House). Als je bij Canyon de Chelley (spreek uit: 'Sjee') de diepte in loert, zie je de traditionele hogans waarin Navajo-families nog altijd wonen. Je kunt met een Navajo-gids mee voor een tour.

Canyon de Chelly in Arizona, USA White House Ruins in Canyon de Chelly

Ga naar Arizona!

Wil jij deze mooie plaatsen zien? Bouw zelf je route door Arizona met onze routeplanner. De routeplanner geeft je handige suggesties van plaatsen die op rijafstand van elkaar liggen. Als je een paars label aanklikt, krijg je info met foto's van de betreffende plaats. Zo kun je snel bepalen of je 'm aan je route toevoegt of niet.

Ga naar de routeplanner

Plan je eigen camperreis of autoreis

Misschien vind je dit ook interessant

Ben je je reis aan het voorbereiden? Doe je voordeel met tips van reizigers!

Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 15 juni, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan