5 x romantische zonsondergangen in Amerika

bijgewerkt op wo 14 feb 2024 7:00

Ah, Valentijn… De meest romantische dag van het jaar. We vertellen vaak over hoe mooi een rondreis in Amerika is, over de ongerepte natuur, bruisende wereldsteden en waanzinnige geschiedenisverhalen. Maar een rondreis door de Verenigde Staten, staat ook garant voor een paar van de mooiste zonsondergangen die je ooit zal zien. Vandaag vertellen we je over 5 plekken met zulke waanzinnige sunsets dat zelfs het koudste hart ter plaatse ontdooit. Mooie avonden gegarandeerd voor jou, je partner, maar natuurlijk ook met je familie of in je eentje: Happy Valentijn!

Florida: de Clearwater Pier

Heb jij een rondreis in Florida op de planning staan? Grote kans dat je in de buurt komt van Clearwater en anders is het zaak om deze plaats aan jouw route toe te voegen. Want hier, pal aan Clearwater Beach, ligt Pier 60. Hier ben je getuige van één van de mooiste sunsets en ook nog één van de gezelligste: na een dag aan het strand wordt het hier pas echt druk. Vermaak je tussen de straatartiesten, muzikanten en andere entertainers.

Clearwater Pier, Florida

Oostkust: Manhattanhenge in New York

Het was moeilijk kiezen want tijdens een rondreis door Noordoost-Amerika kom je langs prachtige pittoreske vissersplaatsjes waar de vele vuurtorens figureren in de mooiste zonsondergangen. Maar we willen je vertellen over een unieke zonsondergang, waar je alleen bij kunt zijn als je op de juiste tijd en plaats in New York bent. Maak kennis met fenomeen ‘Manhattanhenge’. Vier keer per jaar verschijnt de zon aan het begin- en einde van de dag op een plek precies tussen de oost-west gerichte streets van deze wijk. Hierdoor lijkt de zon als een brandende bol vanaf de straat op te stijgen of tussen de hoge wolkenkrabbers te zakken. Ben je er nou niet rond de juiste tijd? Geen zorgen: New York heeft zoveel waanzinnige uitzichtpunten, dat de zonsondergang hier altijd wel een feest is.

Deep South: Great Smoky Mountains

Reis rond langs swingende steden vol muziekgeschiedenis en soulfood. Bij een roadtrip door de Deep South denk je misschien niet als eerste aan een zonsondergang tussen de dikke bossen, maar vergis je niet: hier bezoek je namelijk de mistige heuvels van de ‘Smokies’. Een uitzichtpunt dat hier in het bijzonder bekend staat om waanzinnige zonsondergangen is die bij Morton Overlook. Géén zonsondergang, maar wel een dusdanig romantisch verschijnsel dat we ‘m toch wilde noemen: de magische moonbow in Cumberland Falls State Resort Park, Kentucky.

Great Smoky Mountains, Amerika Great Smoky Mountains, Amerika

Noordwest-Amerika: Ruby Beach

Beeld je in: je hebt de hele namiddag gewandeld door ongerepte stukken woud. Je rugtas is gevuld met een wegwerpbarbecue, lekker eten, een flesje wijn. Langs de torenhoge mosgroene pine trees vind je een weg naar een wit kiezelstrand. Hier, grenzend aan de oceaan, is de kuststrook bezaaid met gigantische rotsen die uit het water opdoemen en kan je de zon onder zien gaan in een setting die je nooit, maar echt nooit, meer gaat vergeten. Dit is een bijzonder realistisch scenario wanneer je een rondreis maakt via de kust van Noordwest-Amerika én in het bijzonder tijdens jouw stop in Olympic National Park waar het adembenemende uitzicht van Ruby Beach op jou wacht.

Zuidwest-Amerika: Overal

Dit is natuurlijk een beetje met een knipoog, maar wanneer je rondreist in een gebied met zo ontzettend veel beroemde nationale parken, wachten simpelweg de mooiste zonsondergangen op je. Of je nou op een eenvoudige camping tussen de rode rotsen staat ergens in Utah of blijft hangen op één van de uitzichtpunten in Bryce Canyon, het is allemaal even geweldig. Van de wereldberoemde sunsets bij Horseshoe Bend (we hebben mensen zien rennen om de zonsondergang te halen) tot een ondergaande zon over het onmetelijke landschap van de Grand Canyon: iedere avond hoor je nog net geen strijkkwartet op de achtergrond wanneer de zon omlaag zakt.

Horseshoe Bend, Arizona

Bekijk een paar van onze populairste reizen

Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 15 juni, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan