5 najaarsbestemmingen in de VS

bijgewerkt op wo 22 feb 2023 10:00

In de herfst op vakantie naar Amerika? Doen! September en oktober zijn ideale maanden voor een bezoek aan de VS. In verschillende Amerikaanse regio’s zorgen minder toeristen en gematigde temperaturen voor de perfecte omstandigheden. In het oosten kleurt de Indian Summer de boombladeren felgeel, -rood en -oranje en in het westen steken de gele espenbomen mooi af tegen de vaak strakblauwe luchten. Vijf najaarsbestemmingen in de VS, getipt door onze reisadviseurs.

1. Indian Summer in New England

New England (bestaande uit de staten Connecticut, Maine, Massachusetts, New Hampshire, Rhode Island en Vermont) is the place to be in het najaar. Je hebt vast wel eens gehoord van de term Indian Summer. De Indian Summer is technisch gezien een korte opleving van de temperatuur in de herfst. Die opleving duurt enkele dagen tot meerdere weken. In reisbrochures wordt met de term Indian Summer meestal de periode bedoeld waarin de herfstkleuren op hun mooist zijn. Die periode verschilt elk jaar, afhankelijk van het weer. Ook geldt: hoe zuidelijker en lager, hoe later in het seizoen de 'piek'. Meestal val je in New England tussen half september en eind oktober met je neus in de boter. De bladeren hebben dan prachtige kleuren die mooi contrasteren met de witte kerkjes en schattige huisjes in de glooiende heuvels. In veel boomgaarden ben je welkom voor een vers stuk cranberrycake, appeltaart of glaasje cider.

Indian Summer op zijn hoogtepunt op Mount Mansfield nabij de plaats Stowe

Mount Mansfield in Vermont

Meer met gekleurde herfstbomen aan een meer in Franconia Notch State Park in New Hampshire

Echo Lake in Franconia Notch State Park, New Hampshire

Ga naar New England!

Een rondreis om als uitgangspunt te nemen is de New Englander. De reis begint in New York of Boston. Uiteraard is deze route helemaal naar wens aan te passen. Je kunt 'm inkorten, verlengen of helemaal veranderen.

2. Plantages, muziek en Indian Summer in de Deep South

De zinderende hitte en hoge luchtvochtigheid die de Deep South 's zomers in hun greep houden, maken in het najaar plaats voor koele briesjes en aangename temperaturen. De drukte in de steden neemt af en de bomen in de Appalachen tooien zich met gele, oranje en rode bladeren. Yes, ook hier laat de Indian Summer zich van zijn beste kant zien! Het hoogtepunt valt iets later dan in New England, vanwege het warmere klimaat: vaak rond de tweede helft van oktober en de eerste week van november. Shenandoah National Park, de Blue Ridge Parkway en Great Smoky Mountains National Park zijn nu de droom van elke fotograaf.

Livemuziek in de straten van New Orleans

Livemuziek in de straten van New Orleans, Louisiana

Charleston South Carolina met statige mansions langs de waterkant

Battery Row, een rij van antebellumwoningen in Charleston, South Carolina

Spaanse mossen en bomen in Forsyth Park Savannah, Georgia

Spaanse mossen en bloemen in Forsyth Park, Savannah (Georgia)

Blue Ridge Parkway in North Carolina tijdens de Indian Summer

Het Linn Cove Viaduct aan de Blue Ridge Parkway (Virginia/North Carolina)

Een gevarieerde reis door het Diepe Zuiden

Je combineert de indrukwekkende natuur van de Deep South heel gemakkelijk met de wereldberoemde muzieksteden Nashville, Memphis en New Orleans. Charleston en Savannah zijn 'Southern Belles' met statige plantagehuizen en mega mansions. Aanrader: de rondreis Dixie Swing.

3. Fun & sun in Florida

Florida's hoogseizoen is de winter, wanneer Amerikaanse snowbirds er neerstrijken. Snowbirds zijn pensionado's die massaal de koudere temperaturen elders ontvluchten en de winter spenderen in het zonnige Florida. Amerikanen en buitenlandse toeristen weten Florida steeds beter te vinden in het voorjaar (Spring Break) en de zomer. De maand oktober brengt nog relatief weinig volk op de been. Terwijl je in deze maand doorgaans heel zonnig en droog weer hebt.

Witte zandstranden in Florida bij Key West

Key West is een tropische bestemming met witte stranden en helder zeewater

Op zoek naar krokodillen

In de Everglades of bij Kissimmee kun je een Airboat Tour maken en alligators spotten

De Busch Gardens in Tampa Florida

Disney, Universal, SeaWorld, Legoland, Busch Gardens (foto). Aan jou de keus. Foto: Copyright © 2016 SeaWorld Parks & Entertainment. All rights reserved.

Bezoek aan Sunshine State Florida

Zon, zee, strand en nog veel meer! Wat dacht je van pretparken (Disney, Universal) en varen tussen de alligators in de Everglades? You name it! De reis Kids Go Florida. combineert het allemaal.

4. All time favorite – The Best of the West

Onze all time favorite is de route Best of the West. Deze ongekend populaire auto- of camperrondreis laat je alle hoogtepunten van Zuidwest-Amerika zien, waaronder San Francisco, Las Vegas en de Grand Canyon. De zomermaanden zijn hier heet, vooral in Las Vegas en omgeving. Niet zo gek, want deze knotsgekke stad ligt midden in de woestijn. Van eind september tot en met november is het koeler. Fanatieke hikers kunnen hun lol op in de herfstmaanden.

Zonsondergang in de Grand Canyon

Een zonsondergang in de Grand Canyon is een magisch schouwspel

Golden Gate Bridge met strand in San Francisco

De Golden Gate Bridge vanaf Marshall Beach, San Francisco

De kloof vol hoodoos in Bryce Canyon, Utah

De kloof van Bryce Canyon staat vol rotspilaren

Bezienswaardigheid in Page Arizona, de Horseshoe Bend

Na een korte maar pittige wandeling door mul zand word je getrakteerd op dit fenomenale uitzicht op de Horseshoe Bend bij Page

Op reis in Zuidwest-Amerika

De auto- of camprreis Best of the West bevat alle hoogtepunten van Zuidwest-Amerika. Je begint in San Francisco, Las Vegas of Los Angeles. Per auto of camper reis je door decors van westernfilms en indianenreservaten. Je verbaast je in ieder nationaal park opnieuw over de schoonheid van de landschappen.

5. Zuidwest-Amerika voor gevorderden

Kent het zuidwesten geen geheimen meer voor jou, of wil je buiten de gebaande paden gaan? Denk dan eens aan een reis door New Mexico en het zuiden van Arizona. Onontdekte pareltjes wachten geduldig op je komst.

Grote cactussen in Saguaro National Park in Arizona

In Saguaro National Park (in Zuid-Arizona) staan cactussen zo hoog als wolkenkrabbers

Winkeltjes met souvenirs en lokale spullen in Santa Fe, New Mexico

Santa Fe, New Mexico: kunstzinnigheid en Spaanse sfeer

Witte zandstenen rotspilaren in Kasha Katuwe Tent Rocks

Tussen Santa Fe en Albuquerque ligt Kasha Katuwe Tent Rocks National Monument (op het moment is dit National Monument tijdelijk gesloten). Als dit geen reden is om een mooie reis door New Mexico te maken, dan weten we het ook niet meer!

De diepe kloof van Canyon de Chelly met rotspilaren in het midden

In Canyon de Chelly (Arizona) heb je fantastische uitzichten vanaf de kloofrand. Op de bodem van de kloof wonen indianen.

Op reis door New Mexico en Arizona

Als je de route Best of the West al eens hebt gedaan en geen genoeg kon krijgen van de wonderlijke (woestijn)landschappen, is deze rondreis door Arizona en New Mexico iets voor jou.

Nog meer inspiratie!

Bij bestemmingen vind je per regio de mooiste routes. Kijk ook eens op onze kaart met bezienswaardigheden. Via de punaises ontdek je interessante steden, nationale parken, staatsparken en nationale monumenten in Amerika en Canada. Hoe verder je inzoomt, hoe meer plekken er verschijnen.

Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 13 juli, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan