5 leukste excursies Ottawa

In Oost-Canada bevinden zich een flink aantal grote steden, waaronder natuurlijk de grote namen als Toronto, Quebéc en Montréal. Maar het kloppend politieke hart is Ottawa, de stad in Ontario die je hart zal stelen. Er is geen plek die zo ongelooflijk galant is voor de inwoners en de natuurrijke omgeving. Geniet van de historische hoogtepunten, terrasjes of slenter gewoon door downtown. Onder het mom van ‘’so much to do, so little time’’ hebben wij de vijf leukste excursies in de hoofdstad voor je op een rij gezet!

The Parliament in Ottawa

1. Discover the Capital (Hop on Hop off bustour)

Het is een bekend fenomeen: de Hop on, Hop off Bustour. Een tikkeltje toeristisch, maar daarom niet minder leuk. Bovendien kun je met een dagpas de hele dag in- en uitstappen waar jij maar wilt. Je krijgt een goed beeld van de stad en zeg nou zelf: het is ook gewoon erg leuk om in een dubbeldekker te zitten toch?

Hop on, hop off in Ottawa

2. Raften op Rivière Rouge

Dit is niet zomaar een rivier, dit is een award winning rivier. Rivière Rouge staat namelijk in de top tien van Amerika’s beste raft-rivieren. Spectaculaire versnellingen en een prachtige omgeving: de trip leidt je langs de Harrington Canyon en de Seven Sisters sectie. Het uitje is in verschillende niveaus te beleven, maar het is wel belangrijk dat ieder gezinslid in een goede conditie verkeert en kan zwemmen!

Raften op Rivière Rouge

3. Historical Highlights Walking Tour

Leer een stad kennen door zijn geschiedenis. In deze tour ga je met een echte kenner op pad en kom je in twee uur tijd langs heel wat hoogtepunten. Het leuke aan deze tour is natuurlijk de enthousiaste, alwetende gids die je verhalen verteld achter de bezienswaardigheden. Tegelijkertijd streep je alle belangrijke punten van je bucketlist: een goede combinatie lijkt ons zo!

History Highlights Walking Tour

4. Lady Dive Tour

Zin in een beetje actie tijdens je bustour? Zoef en plons met de amphibus in Ottawa. Je begint op het land met een flink aantal bezienswaardigheden en halverwege rij je pardoes het water in. Tel daar een geestige gids bij op, die rake anekdotes heeft over de meer dan 75 bezienswaardigheden, en je hebt een uur goed besteed!

De Lady Dive Tour, Ottawa

5. Ottawa Haunted Walk Tour

BOOH! Slaap je al snel met het licht aan na een enge film? Dan moet je misschien twee keer nadenken voor je ‘ja’ zegt tegen deze tour. Om acht uur ‘s avonds ga je met een reisgids uit een ver verleden op pad, op zoek naar de donkere verhalen achter Ottawa’s historische hoogtepunten. We raden je aan om in de buurt van de lantaarn te blijven…

Haunted Walk Tour

6. Bonus: Biertje?

Oké dus Canada schijnt een beetje het land van de speciaal-biertjes te zijn. En dan schijnt Ottawa weer de hoofdstad van de speciaal-biertjes te zijn. En dat geloven we best, met meer dan dertig kleine en grote brouwerijen. Dus ben je boven de 19 (de minimumleeftijd verschilt per provincie in Canada) en laat je je graag rijden? Verken de stad dan met Brew Donkey. Ook een culturele ervaring.

Zoek een leuke biertour in Ottawa

Excursie boeken?

Wil je ook een excursie boeken bij je rondreis? Vraag je reisadviseur naar de mogelijkheden!

Meer Ottawa

Benieuwd wat de Canadese hoofdstad Ottawa nog meer te bieden heeft?

Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 15 juni, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan