Redactionele blogs

Films in New York City

Door Maurits van den Toorn op wo 16 mrt 2016 13:00:00

De Amerikaanse filmbusiness is weliswaar lang geleden vanwege het mooie weer van New York naar Hollywood getrokken, veel van de beste/interessantste/spannendste (maak zelf je keus) films worden nog steeds in New York gemaakt of spelen zich daar af. Om vast in de sfeer te komen voor je erheen gaat een paar suggesties.

Veel films zijn opgenomen in New York, op de foto de skyline

Fingerfood op de tribune: hot dog

Door Maurits van den Toorn op ma 7 mrt 2016 9:17:00

Je kunt erover twisten wat Amerikaanser is, de hamburger of de hot dog. Erg veel simpeler kan een gerecht niet zijn: broodje, worstje, iets van mosterd of ketchup eroverheen en klaar. De hot dog is daardoor dan ook een handig en populair tussendoortje geworden, bijvoorbeeld tijdens een langdurige baseball-wedstrijd.

Een typische hotdogkraam in New York City

Super Tuesday: the day after

Door Maurits van den Toorn op wo 2 mrt 2016 16:54:00

De uitkomst van Super Tuesday is eigenlijk wel zoals verwacht: bij de Democraten heeft Hillary Clinton zeven staten gewonnen, waarmee ze bijna zeker lijkt van de nominatie. Bij de Republikeinen was Donald Trump met ook zeven staten de grote winnaar. Na alle voorgaande successen lag dat wel voor de hand. Verrassend is vooral dat geen van de overgebleven tegenstrevers het op lijkt te geven, het Republikeinse speelveld blijft versplinterd.

Donald Trump kandidaat Republikeinen

Super Tuesday

Door Maurits van den Toorn op di 1 mrt 2016 9:01:00

Het is op 1 maart 2016 Super Tuesday, de dag waarop in een groot aantal Amerikaanse staten voorverkiezingen (primaries) of caucuses worden gehouden. Deze dag is voor de presidentskandidaten die nog in de race zijn (het speelveld is inmiddels aardig uitgedund) van groot belang.

Uitleg Super Tuesday 2016

Reuring rond campagnesongs

Door Maurits van den Toorn op ma 29 feb 2016 9:00:00

Het is bijna een traditie in de marge van de presidentsverkiezingen aan het worden: reuring rond de muziek die de kandidaten in hun campagne gebruiken. Vooral de Republikeinen daarover raken nogal eens in ruzies verzeild. Politici willen onomstreden songs, artiesten willen onomstreden politici.

Whisky, whiskey en bourbon

Door Maurits van den Toorn op ma 22 feb 2016 11:00:00

Het is een van de merkwaardigheden in de Verenigde Staten dat juist in een totaal drooggelegd gebied in het zuiden van Tennessee, in Moore County, een van ’s werelds beroemdste whiskeymakers is gevestigd. Hier komt Jack Daniel’s vandaan, de drank die associaties oproept met kampvuren, cowboylaarzen, countrymuziek en zware motorfietsen.

Jack Daniels
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan