Redactionele blogs

Verkiezingskoorts!

Door Maurits van den Toorn op ma 10 okt 2016 19:00:00

Merk je iets van de verkiezingsstrijd in de Verenigde Staten tijdens je rondreis? Dat hangt er van af wat je doet of laat. Een groot deel van de strijd speelt zich af op tv, dus je ziet het meeste als je zelf ook als een ware couch potato voor het scherm hangt. Een beetje jammer van je tijd, toch kom je op straat ook wel aan je trekken.

Tramreclame San Francisco

Scenic Drives: Dempster Highway in Yukon

Door Emma Broekhuizen op do 6 okt 2016 8:00:00

Wie de Canadese territory Yukon bezoekt, kan niet naar huis zonder op zijn minst een stuk van de Dempster Highway gereden te hebben. Deze 736 kilometer lange gravelweg staat garant voor een indrukwekkende roadtrip door een ongerept landschap vol toendra en bergen. De Dempster Highway start ten noordoosten van Dawson City en brengt je via Eagle Plains naar Inuvik in de Northwest Territories. Reis je mee?

Dempster highway bezoeken

Dag dieren

Door Irene Hummel op ma 3 okt 2016 20:05:00

Hoe gaaf is het om tijdens je rondreis door Amerika of Canada plots oog in oog te staan met een eland of een beer (het liefst wel met gepaste afstand natuurlijk)? Of het nu gaat om wollige, koddige, betrapte en ondeugende exemplaren, ze doen het altijd goed op de foto! Dat vonden jullie ook, want voor de fotowedstrijd kregen we ook vele prachtige en soms lucky shots toegestuurd van dieren. En met het oog op dierendag willen we jullie deze natuurlijk niet onthouden. Dit is een greep uit onze dierencollectie:

Beer bij Rossland

Music Monday - Rock & Roll

Door Maurits van den Toorn op ma 3 okt 2016 10:08:00

Temidden van de vele muziekstijlen die we aan de Verenigde Staten te danken hebben – blues, jazz, gospel, country – is er één die qua verspreiding en wereldwijde invloed met kop en schouders boven alle andere uitsteekt: rock ‘n’ roll. En dat hebben we voor een belangrijk deel te danken aan iemand die eigenlijk advocaat wilde worden (en nee, het is niet Elvis Presley).

Elvis Jailhouse Rock, public domain

Music Monday - Country & Western, deel 2

Door Maurits van den Toorn op ma 19 sep 2016 19:02:00

'Een typisch Amerikaanse muziekstroming', zo noemden we de countrymuziek al eerder. Schreven we in de vorige blog over het ontstaan van de countrymuziek en over de jodelende Jimmie Rodgers die wordt beschouwd als de vader van de countrymuziek, in deze blog gaan we dieper in op de countrymuzikanten van de tweede generatie: van The King of Rock 'n Roll Elvis, the Man in Black Johnny Cash tot Dolly Parton en Emmylou Harris.

Portret van Elvis in 1957

Winnaars fotowedstrijd

Door Irene Hummel op za 17 sep 2016 19:00:00

In juli deden we een oproep aan iedereen die het afgelopen half jaar met Tioga Tours was afgereisd: stuur allemaal je mooiste, grappigste en spectaculairste foto's in! En dat hebben we geweten. Onze mailbox puilde uit en we kregen bijna 300 inzendingen. We hebben er lang naar zitten staren en vergelijken. Maar uiteindelijk zijn we er uit. Dit zijn wat ons betreft (in willekeurige volgorde) de winnaars van onze fotowedstrijd!

Arches National Park

Teddyberen gooien voor het goede doel

Door Coen van Rossum op wo 14 sep 2016 12:00:00

Afgelopen zondag veroverden de supporters van ADO Den Haag de harten van sportfans over de hele wereld. De Haagse fans zaten in De Kuip in het vak boven een groep met kanker gediagnostiseerde kinderen van het Sophia Kinderziekenhuis uit Rotterdam. Iedere ADO-fan had een knuffel bij zich, en in de twaalfde minuut werden die massaal in het vak van de jonge patiënten gegooid. De knuffelregen, hoe hartverwarmend ook, is echter niet uniek. Sterker nog, in het Canadese ijshockey is het een jaarlijks terugkerende traditie.

Knuffels

Music Monday - Country & Western

Door Maurits van den Toorn op ma 5 sep 2016 19:00:00

Misschien is het wel de meest Amerikaanse muziekstijl: country & western. Je moet altijd oppassen met zo’n uitspraak, want hoe zit het dan met blues, jazz en rock ’n roll, om maar een paar andere muzieksoorten te noemen. Inderdaad, ook allemaal muziekstijlen die op z’n minst voor een groot deel Amerikaans van oorsprong zijn, maar country & western is minder de wereld overgegaan en meer puur Amerikaans gebleven.

Jimmy Rogers, foto: Public Domain/WikiCommons
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan