10x Texas, deel 1

De Amerikaanse staat Texas is zo uitgestrekt dat het een land op zich lijkt. Het landschap varieert van bergen, kloven en grotten tot prairies zo plat als een pannenkoek, woestijn en stranden. Naast steden vol Spaanse missieposten, moderne wolkenkrabbers en Mexicaanse invloeden zijn er cowboydorpen waar je kunt genieten van rodeo en linedance. Kortom: Texas biedt genoeg vermaak voor een complete vakantie. Deze tweedelige blogserie gaat over tien hoogtepunten van Texas. Dit is deel 1!

1. Big Bend National Park

De Rio Grande-rivier maakt op de grens tussen Amerika en Mexico een grote bocht. Zie daar Big Bend National Park. Dit natuurpark midden in de Chuahuan-woestijn is uitgestrekt en divers. In drie dagen tijd kun je totaal verschillende natuurgebieden ontdekken. In de vulkanische Chisos Mountains moet je zeker de Lost Mine Trail wandelen: hoe hoger je komt, hoe mooier het uitzicht. De Santa Elena Canyon is eveneens een aanrader: via een prachtige trail kun je afdalen naar de bodem van de kloof. Daar word je omringd door metershoge kliffen en stroomt de Terlingua Creek langs je voeten. Tijd over? Bezoek het spookstadje Terlingua.

Top 10 tips voor Texas
Top 10 tips voor Texas

2. San Antonio, River Walk

De geur van Texaanse barbecue vult je neusgaten als je wandelt over de River Walk. Dit pad volgt de San Antonio-rivier en is dé toeristentrekpleister van Texas. Liefkozend wordt de River Walk het ‘Amerikaanse Venetië’ gedoopt. Naast winkeltjes vind je er dan ook historische gebouwen (zoals de kathedraal) en diverse musea. Aan het 24 kilometer lange wandelpad strelen talloze barretjes en restaurants je zintuigen met invloeden van Native American, Mexico en het Wilde Westen.

Top 10 tips voor Texas

3. Palo Duro Canyon State Park

De Palo Duro Canyon doorklieft de Texaanse panhandle. Met een ruime selectie aan paden is het Palo Duro Canyon State Park een uitstekende bestemming voor wandelaars, mountainbikers en ruiters. Hike de indrukwekkende Lighthouse Trail naar de mooiste rotsformatie van het staatspark en geniet onderweg van de mooie kleurschakeringen in de rotsen. In de zomermaanden kun je in het Pioneer-amfitheater plaatsnemen om te genieten van een voorstelling onder de sterrenhemel.

Top 10 tips voor Texas
Top 10 tips voor Texas

4. Houston Space Center

Houston, we have a problem! De meeste bezoekers van de charmante stad Houston zijn ruimtevaartgekkies. Niet voor niets: hier is het officiële bezoekerscentrum van het NASA Johnson Space Center. Astronauten in de dop en nieuwsgierige (wannabe-)nerds kunnen een selfie maken met een Saturn V-raket, een maanrots aanraken en in een Orion-capsule kruipen. Verder ontdek je hoe het is om te leven zonder zwaartekracht én leer je meer over de geschiedenis van NASA.

Top 10 tips voor Texas Top 10 voor Texas

5. Guadalupe Mountains National Park

Hoewel het alleen-op-de-wereld-gevoel je op veel plekken in Amerika kan overvallen, maak je hierop in Guadalupe Mountains National Park zeer grote kans. Dit relatief onbekende nationale park ligt in de woestijn, bestaat grotendeels uit wildernis en ligt ver van de bewoonde wereld. Voorzieningen zijn er weinig, wandelpaden des te meer. De hoogste pieken van het National Park zijn El Capitan en de 2.667 meter hoge Guadalupe Peak. Je kunt een uitdagende trail naar de top volgen, of kiezen voor een kortere wandeling naar Frijole Ranch (een koele oase aan de rand van de dorre bergen) of de monding van McKittrick Canyon.

Top 10 tips voor Texas
Top 10 tips voor Texas

Lees verder!

Ik wil naar Texas!

Wil jij de uitgestrekte staat Texas als een cowboy op de prairie verkennen? Bekijk dan de Texas Discovery, een 20-daagse auto- of camperreis door de Lone Star State.  Texas Discovery per auto of camper

Autorondreis door Texas, de staat van cowboys, ranches, wild west-taferelen, uitgestrekte landschappen en kloven waar je u tegen zegt. Je autoreis begint in Houston of Dallas. Onderweg bezoek je onder andere de gekke stad Austin, die met trots de slogan 'Keep Austin Weird' draagt. Op weg in het noordwesten van Texas zul je je afvragen of dit 'The way to Amarillo' is. Neem de spuitbus ter hand bij de Cadillac Ranch, wandel door Big Bend National Park en kom onderweg bij aan het strand.

Texas DiscoveryTexas DiscoveryTexas DiscoveryTexas Discovery
  The Great Texas Escape per auto of camper

Ontdek de natuur en cultuur van de diverse staat Texas. In een rustig reistempo start de reis in Fort Worth, de 'City of Cowboys and Culture'. Zie hoe de Rio Grande-rivier zijn weg vindt door smalle kloven in Big Bend National Park of bewonder de enorme rotsformaties net buiten Fredericksburg. Naast grote steden zoals Austin, San Antonio en Dallas zorgen juist de kleinere dorpjes zoals Bandera voor de perfecte afwisseling tijdens de reis.

The Great Texas EscapeThe Great Texas EscapeThe Great Texas EscapeThe Great Texas Escape
Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 13 juli, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan