10 tips voor Denver

bijgewerkt op vr 31 mei 2019 9:35

In de schaduw van de Rocky Mountains ligt Denver. De hoofdstad van Colorado wordt ook wel de ‘Mile High City’ genoemd, omdat het precies op één mijl hoogte ligt. Wat kun je gaan zien en beleven daar in Colorado? Visit Denver adviseert je graag: 10 redenen voor een bezoek aan Denver.

1. Red Rocks Park & Amphitheatre

In het Red Rocks Park & Amphitheatre kun je genieten van een openluchtconcert, terwijl je wordt omringd door gigantische, eeuwenoude rotsformaties en een fonkelende sterrenhemel. Overdag kun je in Red Rocks wandelen over een van de goed toegankelijke paden. Ook kun je in het bezoekerscentrum een kijkje nemen in de Performers’ Hall of Fame. Hier vonden legendarische concerten plaats met optredens van muzieklegendes als The Beatles en U2. Tijdens het concertseizoen (mei-september) zijn er artiesten in allerlei genres, zoals jazz, rock, pop en bluegrass. Red Rocks Park ligt ongeveer dertig minuten ten westen van Downtown Denver.

Bezienswaardigheden Denver

2. Denver Beer Trail

Ben je een liefhebber van (speciaal)bier? Maak dan een self-guided tour over de Denver Beer Trail. Je wandelt door downtown Denver en kunt kennismaken met wel twintig ambachtelijke bierbrouwerijen. Of je nu houdt van Stout of Lager, je kunt allerlei smaken proeven. Denver is dol op ambachtelijke bierbrouwerijen en zij op Denver: de cultuur is bloeiend, creatief en groeit hard.

Bezienswaardigheden Denver Bezienswaardigheden Denver

3. Rockmount Ranch Wear

Western-icoon Jack A. Weil (1901-2008) ontwierp het eerste cowboyshirt met drukknopen. Hij droeg eraan bij dat westernkleding geaccepteerde mode werd in Amerika. Veel ontwerpen van Rockmount worden gedragen door filmsterren en muzieklegendes. Je herkent de kleding aan de borstzakjes met gekartelde rand en de diamanten drukknoopjes. De kleinzoon van “Papa Jack” Weil, Steve Weil, loopt vandaag de dag in zijn opa’s (cowboy)schoenen. Je vindt deze sfeervolle winkel in het hartje van Denver, op 1626 Wazee Street.

Bezienswaardigheden Denver Bezienswaardigheden Denver

4. Denver Art Museum

Bekijk de beroemde collectie met Native American-kunst en verken de grote collectie hedendaagse kunst. Het Denver Art Museum is gevestigd in het nieuwe Frederic C. Hamilton-gebouw, dat is ontworpen door Daniel Libeskind, die ook het One World Trade Center in New York ontwierp. Ben je de eerste zaterdag van de maand in Denver? Dan heb je geluk: de toegang tot dit museum is dan gratis. Kinderen jonger dan 18 jaar hoeven nooit entreegeld te betalen. Het Denver Art Museum ligt in het Golden Triangle Museum District, waar je ook galerieën, kunststudio’s, boetiekjes en acht andere musea vindt. Een bezoek waard zijn het Clyfford Still Museum en het Kirkland Museum of Fine & Decorative Art.

Bezienswaardigheden Denver Bezienswaardigheden Denver

5. Larimer Square

Dit is Denvers oudste en meest historische stadsdeel. Op Larimer Square vind je de oudste saloons en bedrijven van de stad. De Victoriaanse huizen zijn tegenwoordig omgetoverd tot winkels, wijnbars en de beste (sterren)restaurants. Slenter door de sfeervol verlichte straten, ontspan in een openluchtcafé of bar, proef de beste gerechten van lokale chefs en shop unieke kleding en accessoires in een van de boetiekjes.

Bezienswaardigheden Denver

6. Union Station & LoDo

Het station van Downtown Denver, Union Station, heeft een grootschalige renovatie ondergaan. De herontwikkeling maakte van het station een centrum voor transport, dineren, winkelen en entertainment. Zowel locals als bezoekers kunnen zich vermaken op Union Station: ontbijt met een burrito bij Snooze, drink een biertje in de Terminal Bar, proef lokale gerechten in een van de restaurants, struin de winkeltjes af of proef een handgemaakte cocktail bij Cooper Lounge. Extra pluspunt: er is een directe treinverbinding tussen Denver International Airport (DEN) en Union Station.

Bezienswaardigheden Denver Bezienswaardigheden Denver

7. History Colorado Center

Wil je het verhaal van Colorado horen, dan bezoek je het History Colorado Center. De interactieve tentoonstellingen en programma’s leren je over het verleden, heden en de toekomst van Rocky Mountain West. Maak een virtueel ritje in een ouderwetse Model T-auto, train je vaardigheden op een ski-spring simulator of breng een dynamiet tot ontploffing in een mijn uit 1880.

Bezienswaardigheden Denver Bezienswaardigheden Denver

8. B-cycle

Heus niet alleen Nederlanders nemen de fiets! Voor slechts $9 kun je 24 uur gebruik maken van een fiets van B-Cycle. Zo kun je moeiteloos het creatieve kunstdistrict van Denver verkennen en de wijken buiten het stadscentrum. Verken het River North Art District RiNO), de industriële wijk die een hotspot is voor artiesten, foodies en ontwerpers. Er zijn cafés, brouwerijen, restaurants en kunstgalerieën. Ook kun je een brengen aan de wijk Highlands (ten noorden van downtown) of het Art District on Santa Fe, waar je meer dan 100 galerieën, ontwerpstudio’s en andere creatieve bedrijven vindt. Elke eerste vrijdag van de maand zijn de galerieën tot ‘s avonds laat geopend en worden er kunstwandelingen georganiseerd.

Bezienswaardigheden Denver

9. Cherry Creek

Heb je in de Cowboy-winkel of de boetiekjes nog geen geschikt souvenir gevonden? Dan slaag je misschien in het Cherry Creek Shopping Center. In deze mall zijn meer dan 160 winkels en restaurants gevestigd. Hieronder zijn bekende namen als Macy's, Neiman Marcus, Nordstrom, Abercrombie & Fitch, Levi's, Michael Kors and Hugo Boss. Wil je profiteren van goede kortingen? Ga dan naar de helpdesk en vraag naar je “Passport to Shopping”. Als je 1st Avenue oversteekt vind je de pittoreske straatjes van Cherry Creek North, waar bomen de lanen omringen. Hier vind je onder meer galerieën, boetiekjes, restaurants, koffiezaakjes en spa’s. Cherry Creek ligt slechts vijftien minuten ten zuidoosten van downtown.

Bezienswaardigheden Denver Bezienswaardigheden Denver

10. Mile High Culture Pass

Heb je een paar dagen de tijd in Denver en wil je veel musea bezoeken? Overweeg dan de aanschaf van de Mile High Culture Pass. De pas is geldig voor drie of vijf dagen ($25-$52,80) en geeft korting op veel entreeprijzen. De korting geldt bijvoorbeeld voor het Denver Art Museum en de Denver Botanic Gardens, waar je rondstruint door een weelderige oase. Ook krijg je korting op de Denver Zoo en het Denver Museum of Nature & Science, waar je oog in oog komt te staan met een Tyrannosaurus-Rex. De pas geldt ook voor het Clyfford Still Museum, waar je kennismaakt met het leven en het werk van de abstract-expressionist Clyfford Still, die als een van de meest invloedrijke schilders van de twintigste eeuw wordt gezien, en het fietsprogramma van B-cycle. Tot slot krijg je korting bij het Molly Brown House Museum, dat draait om de Titanic-heldin Margaret “Molly” Brown. Je kunt de Mile High Culture Pass aanschaffen via het internet of bij het Tourist Information Center aan 1575 California Street.

Bezienswaardigheden Denver

Meer tips!

Woon een wedstrijd bij in het Broncos Stadium at Mile High (voorheen Invesco Field at Mile High), ook wel Mile High Stadium genoemd. Deze hooggelegen sportarena is het thuishonk van onder meer de Denver Broncos (honkbal). Lekker shoppen doe je aan 16th Street Mall, waar op elke hoek gratis shuttlebussen van the MallRide stoppen. Tot slot een kodakmomentje: voel je klein naast de 12 meter hoge Big Blue Bear aan 750-776 14th Street. Meer weten over alle bezienswaardigheden in Denver? Bekijk de pagina van Visit Denver.

Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan